Vučević:Formiranje Vlade traje duže zbog situacije u svetu tanjug

Objavljeno: 30.09.2022. 14:13 Izmenjeno: 30.09.2022. 14:13

Vučević dodaje da u Beograd neće odlaziti u funkciji gradonačelnika niti kao gradonačelnik u ostavci.

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je da je poslednji dan za formiranje nove Vlade Srbije 30. oktobar i da njeno formiranje traje duže zbog sve komplikovanije situacije u svetu.

„Da li će formiranje Vlade biti za deset, ili petnaest dana, ja to ne znam. Očekuju nas prvo izmene zakona o ministarstvima a zatim izbor vlade“, izjavio je Vučević novinarima.

On podseća da je pritisak na našu zemlju iz dana u dan sve veći i da nakon što je bio određen jedan rok za formiranje Vlade, dešavale su se posete izaslanika, delegacija, komesara i evroparlamentaraca.

Vučević smatra da nije fer da se ranije bira njegov zamenik,već da je ispravno sačekati prvo predlog koji će izneti premijerka Ana Brnabić.

„Gledaćemo da ne bude diskontinuiteta i da nemamo nikakve vakuume u upravljanju Novim Sadom.Ako dođe do moje ostavke, sazvaćemo Skupštinu grada i po hitnom postupku izabrati novog gradonačelnika“, poručuje Vučević, koji je ranije najavio da će biti potpredsednik u novoj Vladi Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 3°C

-

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana