Vučević: Vučić ide u SAD da sačuva interese države Tanjug

Objavljeno: 30.08.2020. 14:30 Izmenjeno: 30.08.2020. 14:30

Vučević kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ide u SAD da se bori da sačuva naše državne interese i naš narod na Kosovu i Metohiji.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je  da po ko zna koji put „propali političari“ poput Vuka Jeremića, za kojeg kaže da je vedeta pogubne spoljne politike i direktno odgovoran za to što je presudom Međunarodnog suda pravde Kosovo udaljeno od Srbije, utrkuju ko će više da „pljune“ sopstvenu državu i da podmetne više laži na putu njenog napretka.

„Jasno je da su svi oni teško isfrustrirani uspesima predsednika Aleksandra Vučića, koji je vratio Srbiju da sedi za stolom za kojim se pregovara o budućnosti Kosova i Metohije, a ne da bude deo menija na tom istom stolu, do čega su nas oni doveli. Potpuno je jasno da oni ne mogu da se nose sa uspesima predsednika Vučića, ali to je već njihov problem, a ne razlog da uznemiravaju građane lažima i mračnim scenarijima o navodnim izdajama, predajama…“, naveo je Vučević u saopštenju.

On tvrdi da su Jeremić i bivši predsednik Boris Tadić bili i scenaristi i glavni glumci takvih tragedija nekadašnje srpske spoljne politike, da su svojim „sramnim i glupavim“ potezima predali Kosovo i Metohiju u ruke svih koji žele nezavisnost i da su za nezavisnost Kosova uradili više i od raznih albanskih lobista, i od OVK -a, i od „moderenih“ šiptarskih lidera, usput ekonomski pustošeći Srbiju i puneći svoje džepove.

„I takvi bi, po ko zna koji put, da nama drže lekcije?! Bolje da objasne kako su tako „pametno“ vodili zemlju dok su se dešavale neviđene nacionalne tragedije: pogrom Srba 2004. godine, prograšenje takozvane nezavisnosti Kosova 2008. godine, presuda Međunarodnog suda pravde 2010. godine, granica na Jarinju i Brnjaku 2011. godine. Sreća pa je taj niz katastrofa za koje su odgovorni propali političari i njihova sramna diplomatija prekinut 2012. godine dolaskom na vlast Srpske napredne stranke. I svi ti napori i borba da se vrate propuštene šanse i dalje traju“, naveo je Vučević.

„Predsednik Vučić ide da se hrabro, državnički bori svoj narod, kao i svaki put do sada, i neće odustati bez obzira ne sve prljave kampanje koje vode Jeremić, Tadić i sva ta političarska bagra koja je ispisivala najtužnije stranice naše kosovsku priče. I ne očekujem da će to razumeti Vuk Jeremić, jer to nije u stanju da razume čovek koji je vodio spoljnu politiku tako što je na luksuzna putovanja potrošio 3,6 miliona evra, preko 200 hiljada evra na najskuplje šampanjce, i čitava botatstva rezidencijalne stanove… Jeremića zanima samo kako da se ponovo domogne narodnih para koje je nemilice trošio. Za razliku od njega i njemu sličnih, građani Srbije navijaju za svoju budućnost, za poštovanu i uspešnu Srbiju“, naveo je Vučević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Utorak
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana