Vučevic sa Hilom: Uzlazni trend međusobnih odnosa tanjug

Objavljeno: 28.10.2022. 18:18 Izmenjeno: 28.10.2022. 18:18

Ambasador Hil izrazio je nadu da će dve zemlje u narednom periodu podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

foto tanjug

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević je u razgovoru sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom istakao da dve zemlje imaju uzlazni trend bilateralnih odnosa, a njihov tradicionalno najplodotvorniji deo je saradnja u oblasti odbrane.

On je naglasio da visoko vrednujemo dosadašnju saradnju u oblasti zajedničkih vojnih vežbi i obuka, kao i donacije američke strane za sistem odbrane Srbije.

Vučević je rekao i da Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa dugoročnim strateškim opredeljenjem Srbije da zadrži status vojno neutralne države.

Istakao je da Srbija odgovorno i primereno jača sopstvene odbrambene kapacitete, pri čemu najviše rukovodstvo pruža maksimalnu podršku opremanju, modernizaciji i unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana