Vučević: RV i PVO je siguran čuvar neba nad Srbijom tanjug

Objavljeno: 15.11.2022. 13:43 Izmenjeno: 15.11.2022. 13:43

Ministar je podvukao da su pripadnici Vojske Srbije deo snažnog odbrambenog mehanizma zemlje.

foto mod

 

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević je, sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, obišao Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i poručio da su RV i PVO siguran čuvar neba nad Srbijom.

Komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković informisao je ministra o organizaciji, strukturi, razmeštaju snaga i zadacima tog vida Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nakon sastanka sa najodgovornijim starešinama u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO, ministar je rekao da građani Srbije treba da znaju da su RV i PVO garant i siguran čuvar neba nad našom državom.

Kako je ukazao, oni 24 sata, svaki dan u toku godine, motre šta se dešava nad nebom iznad naše države, čuvaju vazdušni prostor i gledaju kako da budu što operativniji i efikasniji deo Vojske Srbije, odbrambenog sistema države.

„Razgovarali smo o zadacima koji su pred nama, daljem naoružavanju i kupovini savremenih uređaja, vojne opreme, modernizaciji, kako da popularizujemo VS, da dobijemo nove pilote i aviomehaničare, da imamo veći broj profesionalnih vojnika, veći broj oficira i podoficira i kako da ulažemo još više u infrastrukturu“, rekao je Vučević.

Ministar je podvukao da su pripadnici Vojske Srbije deo snažnog odbrambenog mehanizma zemlje.

Naveo je da je ponosan na sve ljude sa kojima se danas sastao, svim oficirima, podoficirima, sa komandantom RV i PVO generalom Žarkovićem, načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem.

„Svi zajedno, kao jedan tim, radićemo na tome da Vojska Srbije, konkretno RV i PVO budu uvek i u svakom trenutku sposobni da izvrše svaku naredbu, svaki zadatak vrhovnog komandanta, predsednika Republike i da garantuju bezbednost svim građanima države Srbije“, poručio je Vučević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana