Vučević: Produbljujemo saradnju sa Opštinom Tivat Tanjug

Objavljeno: 02.02.2022. 13:15 Izmenjeno: 02.02.2022. 13:15

On se zahvalio na inicijativi, saradnji i prijateljskom odnosu Opštini Tivat i naglasio da Novi Sad želi da bude prijatelj cele Boke Kotorske.

foto Tanjug

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Opštine Tivat potpisali su Pismo o namerama o uspostavljanju saradnje i produbljivanja prijateljskih odnosa dva grada i jačanju veza između građana.

“Zadovoljstvo je ono što je postojalo kao neformalna i vrlo sadržajna saradnja između Opštine Tivat i Grada Novog Sada konačno dobije pravnu formu kako bi zvanično mogli da sebe definišemo kao gradove prijatelje i da vidimo na novoj tabli na Gradskoj kući uskoro još jedan grad iz bratske Crne Gore kao grad prijatelj Novog Sada posle opštine Budva” rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

U najkraćem roku akt će krenuti u proceduru, nakon potpisivanja i u Tivtu,odnosno nakon što se dobiju saglasnosti obe vlade.

Vučević je istakao da postoje snažni ekonomski interesi za saradnju, a Novi Sad će pomoći i u pripremi za kandidaturu za titulu Evropske prestonice kulture 2028. godine, čiji će nosilac biti Budva.

Takođe, najavio je i da će se boriti i da Tivat dobije finansijsku podršku Republike Srbije u realizaciji projekata u tom mestu.

Pismo o namerama o uspostavljanju prijateljskih odnosa ispred Tivta potpisao je predsednik Opštine Željko Komnenović i rekao da je regionalna saradnja u fokusu, kao i saradnja na infrastrukturnim projektima, turizmu, odnosno migraciji građana ta dva grada.

“Posebno zadovoljstvo je što to radimo u vreme kada Novi Sad proslavlja titulu Evropske prestonice kulture. Čestitam svim građanima, Novi Sad je zaista sa bogatom kulturnom tradicijom i duhovnošću to odavno i zaslužio.” istakao je predsednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

Opština Tivat je inače pobratimski grad sa Opštinom Sremski Karlovci godinama unazad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana