Vučević: Podrška Egzitu je i podrška srpskoj privredi Tanjug

07. 07. 2019. 19:23:49

Vučević je rekao  da je na Egzit došlo preko 60 hiljada gostiju iz 90 država i to je „baš reprezentativno i dobro za celu Srbiju“.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je  da je podrška Egzitu istovremeno i podrška srpskoj privredi, jer, kako je naveo, korist od takvog događaja iznosi 10 miliona evra, što je direktna zarada našoj privredi.

Sve dobro ide, naveo je Vučević i dodao da se, na žalost, dogodio i tragičan događaj, jer je preminuo grčki državljanin zbog konzumiranja opijata.

Prema njegovim rečima, sve mere se preduzimaju, od organizatora, MUP i Grada, ali, naglašava, ako neko ne vodi računa o sebi, teško može da se tako nešto spreči i apelovao je na posetioce da uživaju u muzici i da ne koriste takve stvari.

Vučević je naglasio da Egzit nisu samo četiri dana, već da cele godine traju pripreme, od lokalnog nivoa do države, da bi sve kako treba četiri dana funkcionisalo.

Egzit je i ove godine okupio vrhunske bendove, di džejeve, ima vrhinski ambijent, ozvučenje, svi hoteli i hosteli su rasprodati, sva očekivanja su premašena, rekao je Vučević.

„To je brendiranje Novog Sada i Srbije, imamo puno pluseva od takvog događaja, a 2020. biće 20 godina Egzita, kada ćemo pripremiti i to da proslavimo“, rekao je on.

Novi Sad, koji se našao na svetskom sajtu za putovanja Lonli Planet na poziciji tri, imaće, prema očekivanjima ove godine pola miliona noćenja, naveo je Vučević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Sumaglica

Trenutna temperatura 0°C

Sumaglica

Subota
Pretežno sunčano

Max: 6°C
Min: -3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana