Vučević: Nova kovid bolnica u Novom Sadu do septembra Tanjug

Objavljeno: 13.04.2021. 13:08 Izmenjeno: 13.04.2021. 19:34

Odbornici Skupštine Grada Novog Sada odlučuju  o prenosu vlasništva grada nad parcelama na Republiku i izdvanjanje iz budžeta za komunalno opremanje lokacije za novu kovid bolnicu na Mišeluku

„Bilo je viŠe lokacija koje smo razmatrali, bilo je tu i nekih vojnih objekata, ali su stručni ljudi, ne samo iz Grada, već i ministarstva zdravlja i drugih institucija obišli svaku od njih i Mišeluk je pobedio“ kaže u razgovoru za Tanjug Vučević.

Po njegovim rečima teško da se može naći bolje mesto za bolnicu, na tri minuta od grada, sa velikim brojem pristupnih puteva, na mirnom mestu i uzvisinii i sigurno je, kako kaže,da će njena gradnja doprineti i razvoju tog dela grada.

“ Iz budžeta grada izdvojićemo 250 miliona dinara za komunalno opremanje, dakle za vodovod, kanalizaciju, pristupne puteve, mobilijar i sve drugo što je potrebno. Ne treba žaliti ni jedan dinar jer je ulaganje u bolnice i u vrtiće, ulaganje u stubove društva – kaže Vučević.

On navodi i to da je namena odabrane lokacije već bila za socijalno-zdravstvene ustanove, a da je kovid bolnica važna za sve građane Vojvodine

„Bolnica će imati 600 ležajeva, 400 u poluintenzivnoj nezi, a 200 za najteže pacijente, biće opremljena najsavremenijim medicinskim aparatima. A da li će biti u sistemu Kliničkog centra Vojvodine nije pitanje za gradonačelnika. U svakom slučaju, kada koronavirus prođe, Novi Sad će imati bolnicu koja će obezbediti bolje lečenje svih građana“ ističe Vičević.

Na optuzbe opozicije, konkretno ŠP, da Grad zbog interesa privatnih građevinara bespotrebno ulaže dva miliona evra i da je adaptacija bivše kasarne u Futoškoj ulici bila bolje rešenje, Vučević odgovara da ne razume kako neko može napadati izgradnju novih bolnica, a da o tome ne zna ništa.

„Teško je odgovarati na takva saopštenja, ali moram reći da će ova bolnica najpre sačuvati živore i zdravlje građana. A onima koji govore da je kasarna bila bolja, a da pri tom nisu ušli tamo, ni videli u kakvom je stanju i koliko bi koštala adaptacija, ne mogu da odgovorim bilo šta, možemo samo da ćutimo i da radimo“, zaključio je Vučević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana