Vučević najavio nastavak opremanja i naoružavanja Vojske Srbije tanjug

Objavljeno: 31.10.2022. 13:34 Izmenjeno: 31.10.2022. 13:34

Ministar je pripadnicima roda Oklopnih jedinica čestitao njihov Dan 31. oktobar.

foto tanjug

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je Generalštab Vojske Srbije prvi put po stupanju na dužnost i najavio da će se nastaviti sa opremanjem i naoružavanjem Vojske i poboljšavanjem standarda njenih pripadnika.

Vučevića je dočekao načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović koji mu je poželeo uspeh u obavljanju nove funkcije, a zatim ga obavestio o stanju u VS i predstavio analizu bezbednosne situacije u Srbiji i regionu.

Nakon sastanka Vučević je izjavio da se nastaviti sa jačanjem VS i svih njenih odbrambenih kapaciteta, poštujući međunarodne odnose, regionalnu politiku, ali iznad svega stavljajući nezavisnost i slobodarski duh Srbije, našu slavnu tradiciju i zaštitu interesa države i svih njenih građana.

„To znači da ćemo nastaviti sa opremanjem, naoružavanjem Vojske Srbije, sa poboljšanjem standarda njenih pripadnika, da ona bude snažan, odvraćajući faktor svima koji ne žele dobro Republici Srbiji i u to ne treba niko da ima dilemu. Vojska Srbije je spremna da odgovori na sve izazove i naša Vojska zna koji su joj osnovni zadaci poštujući politiku naše države“, rekao je Vučević.

Ministar je pripadnicima roda Oklopnih jedinica čestitao njihov Dan 31. oktobar i poručio im da nastave da čuvaju slavnu tradiciju njihovih prethodnika koji su uvek bili na visini zadatka i na usluzi svojoj otadžbini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana