Vučević: Građani zaslužuju istinu, a ona je jedna Tanjug

Objavljeno: 09.12.2019. 10:42 Izmenjeno: 10.12.2019. 10:55

Potpredsednik SNS Miloš Vučević podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Vučića i njegovog brata, Andreja Vučića, kako bi se pravosudno utvrdila istina i otklonila bilo kakva sumnja u njihovu umešanost u slučaj Jovanjica i veze sa vlasnikom tog imanja..

foto Tanjug

„Građani Srbije zaslužuju istinu, a ona je samo jedna“, rekao je Vučević novinarima posle podnošenja prijave.

On je rekao da su informacije u medijima i na društvenim mrežama o navodnom uticaju predsednika Vučića i njegovog brata sa uzgajanjem marihuane u Jovanjici, što je pre nekoliko godina bilo solidno poljoprivredno dobro, uznemirile javnost i sud treba da utvrdi da li je reč o kleveti ili istini.

Vučević je krivičnu prijavu podneo Republičkom javnom tužilastvu od kojeg, kako je rekao, očekuje da urgentno istraži te navode, utvrdi istinu i javno saopšti da li su Vučići povezani sa Jovanjicom ili su autori tih navoda lagali i izmišljali.

„Tužilaštvo mora građanima da saopšti istinu, pa ukoliko se navodi ispostave netačni, neko će morati da odgovara zbog lažnih iskaza“, rekao je Vučević novinarima.

On je precizirao da je prijavu sastavio sa svojim advokatom i da nije opredelio krivično delo, jer je to na tužilaštvu da utvrdi – da li ima dela ili ne, kao i da je u njoj pobrojao sve islaze i navode iznesene tokom poslednjih 20 dana,

Kaže da je prijavu podneo, jer to niko nije uradio, a istina mora da se zna, jer su ovo do sada najgore tvrdnje protiv predsednika i njegove porodice do sada iznete.

Očekuje da će tužilaštvo pozvati na saslušanje i prijavljene i one koji su optužbe protiv njih iznosili, pozivajući se na navodna saznanja da su uhapšeni vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija i Andrej Vučić razgovarali pred Koluvijino hapšenje.

Osumnjičeni u slučaju „Jovanjica“ dematovao je pre dva dana pisanja pojedinih medija da je nakon hapšenja telefonirao Andreju Vučiću, bratu Predsednika Aleksandra Vučića.Pošto se nalazi u pritvoru, Koluvija je preko svog branioca Zore Dobričanin Nikodinović poručio da su takva pisanja medija neistine.

Slučaj Jovanjica izazvao je poslednjih dana pažnju medija, nakon zaplene velike količine marihuane na tom poljoprivrednom dobru.

2 Responses to “Vučević: Građani zaslužuju istinu, a ona je jedna”

  1. Ing Zoran Vukov каже:

    I ako nisam po struci pravnik, mislim da ako se podnosi krivična prijava onda to treba da učine oni koji su u iskazima i komentarima izneli te vesti o telefoniranju vlasnika Jovanice Predrag Koluvija i Andrej Vućić i koji su time ma neki način pretrpeli štetu. Neznam zašto se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nalazi pozvan da krivičnom prijavom utvrđuje istinu kada to oni koji su prozvani to sami ne učine, već član SNS- a i Gradonačelnik Novog Sada.

  2. Ing Zoran Vukov каже:

    Građani bi poverovali da se Gradonačelnik Miloš Vučević stvarno zalaže da se Ustanovi istina.Ali daleko bi mu bio zahvalan a i drugi građani da je Vučević podneo krivičnu prijavu protiv premijera Vučića za obmanu i prevaru enzionera, kojima su 4 godine umanjivane PENZIJE (koje su vid OROČENE ŠTEDNJE ostvarene po Zakonu) a koje očigledno se ne žele vratiti sa pripadajućom kamatom. Mada su penzije stečene uplatama novca i predstavljaju IMOVINU, tim zakonom je PREKRŠEN USTAV REPUBLIKE SRBIJE Član 84. „svi imaju jednak pravni položaj na tržištu . Dok je tim Zakonom, primenjeno umanjenje i učinjena DISKRIMINACIJA između penzionera primenon razločitih procenata umanjenja a da nekima umanjenje nije ni učinjeno (ispod 25.000 din) verovatno jer bi tada stekli pravo na socijalnu pomoć.
    Tako sumnjam u iskrenost postupka Vučevića, jer da on zaista brine o građanima nebi se oni REKETIRALI i sa falsifikovanim cenovnikom Novosadske Toplane gde se naplatom „PAUŠALNOM sa cenom 90,23 di8n/m2 mes x 12 mes = 1.082,76 din/m2 god, podeljeno sa prodajnom cenom od 5,23 din/kwh daje 207,023 kwh/m2 stana god. Tako stan od 60 m2 plati godišnje 64.965,60 din i time kupi 12.421,72 kwh a stvarno se isporučuje objektima građenom po JUS standardima (u istoj mikroklimatskoj zoni -u Beogradu) godišnje prosečno 90,0898 kwh/m2 stana god na UKUPNU GREJNU POVRŠINU OBJEKTA ili po M2 stana za plaćanje (gde se greje i hodnik i dr) 96,8708 kwh/m2 stana god . Tako se bez obračuna prisvaja prosečno vrednost od 12.421,72 kwh/god – 5.812,248 kwh/god=6.609,472 kwh čija je vrednost za stan od 60 m2 =34.567,54 din.
    Da se stvarno zalažete da građani saznaju istinu ne bi ovu nezakonitu naplatu krili koja upravo Vama omogućava da lagodno upravljate gradom i prikrivate nesposobnost da punite buđet na zakoniti način .Upravo Vlada je sa Falsifikovanom Uredbom o cenama toplotne energije pokrila nezakonite naplate u celoj Srbiji pa i u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima jer je u toj naplati UGRAĐEN DRUGI SKRIVENI POREZ NA IMOVINU STANA a to sve političke partije kriju od građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Subota
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana