Vrtići na levoj obali Dunava bezbedni za decu Beoinfo

Objavljeno: 04.07.2019. 11:04 Izmenjeno: 04.07.2019. 11:04

Vrtići na levoj obali Dunava, u naseljima u kojima su se proteklih dana građani borili sa posledicama obilnih padavina, bezbedni su za decu i šteta koju procenjujemo na oko milion dinara polako se sanira, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je rekao da će neko vreme biti zatvoren samo vrtić „Lastavica” gde će sanacija dvorišta biti duža zbog neophodnih ispitivanja i zamene zemljišta, te da od ponedeljka i vrtić „Mimoza” ima potvrdu Gradskog zavoda za javno zdravlje da je bezbedan za korišćenje.

– Proteklih dana nadležne institucije obavljale su svoj deo posla i vrtići u koje je ulazila voda detaljno su čišćeni, poplavljena dvorišta su isušivana, mobilijar je dezinfikovan, tako da nema bojazni od bilo kakvih daljih posledica – rekao je Gak.

On je istakao da od ukupno 32 vrtića, koliko ih ima Predškolska ustanova „Boško Buha” na Paliluli, gotovo polovina je na levoj obali Dunava, ali da je brzom reakcijom zaposlenih u predškolskoj ustanovi sprečena veća šteta na objektima.

– Većina oštećenja je već sanirana, čekaju nas samo krupnije intervencije, ali je u ovom trenutku najbitnije da vrtići normalno funkcionišu i da su, pre svega, bezbedni – zaključio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 20°C

Grmljavina sa kišom

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana