Vredna donacija školi „Veljko Ramadanović“ Studio B

Objavljeno: 02.06.2021. 13:02 Izmenjeno: 02.06.2021. 17:29

Izraelska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju – MASHAV donirala je Školi za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović“ opremu za unapređenje rada sa slepim i slabovidim učenicima

Donirani su Brajev štampač, digitalni interaktivni sto, dve Brajeve pisaće mašine, i poseban adaptivan kompjuterski miš koji slabovidim učenicima olakšava rad na računaru.

U okviru posete, ambasador Države Izrael Jahel Vilan, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić, glavna i odgovorna urednica “Zemunskih novina“ Sonja Jočinac i gosti upoznali su se sa radom Resursnog centra i osposobljenosti učenika da koriste nova didaktička sredstva.

Škola za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović“ formirana je u vihoru Prvog svetskog rata daleko od naše tada okupirane otadžbine, u Bizerti u Africi, na dan Svetog Andreja Prvozvanog, 13. decembra 1917. godine. Nakon završetka rata škola se preselila u Zemun.

Aktuelni nastavni plan i program Škole je prilagođen deci oštećenog vida i obuhvata predškolsko i pripremno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, osnovno obrazovanje i vaspitanje i srednje obrazovanje i vaspitanje.

Škola se bavi i ranom intervencijom, kućnom nastavom, obrazovanjem odraslih, a postoji mogućnost vanrednog obrazovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije. Da bi uspešno obavljali ovu delikatnu delatnost prosvetni radnici realizuju i specijalne programe. Škola pruža stručnu podršku i nastavna sredstva učenicima i nastavnicima u sistemu inkluzivnog obrazovanja vaspitanja. Resursni centar se bavi štampom na Brajevom i uvećanom crnom tisku, snimanjem tonskih zapisa u studiju i izradom tiflodidaktičkih sredstava i igračaka.

Škola organizuje vaspitni rad, smeštaj, ishranu i preventivnu zdravstvenu zaštitu i negu učenika u Domu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana