Vračar: Grube Đilasove laži o besplatnim predstavama za decu Tanjug

Objavljeno: 07.02.2018. 10:22 Izmenjeno: 07.02.2018. 10:22

Opština Vračar saopštila je da je Dragan Ðilas izneo u javnost „grube laži“ u vezi sa zajedničkom akcijom te opštine i Pozorištanca Puž, u okviru koje se deci Vračara tokom zimskog raspusta poklanja 11 besplatnih predstava.

Ružno je, kako navode, što Ðilas u svoju političku kampanju uvodi decu i pokušava da se na tako „primitivan način“ obračuna sa Brankom Kockicom, koji je ceo život posvetio deci.

„Ni Dragan Ðilas niti bilo ko drugi neće sprečiti decu sa Vračara da gledaju besplatne predstave“, kaže se u saopštenju.Kako je objašnjeno, besplatne predstave u Pozorištu Puž organizovali su u želji da povećaju broj besplatnih programa za decu. Tim predstavama, ističu, ne prisustvuju predstavnici opštine, kao ni predstavnici bilo koje političke stranke, jer „to ne bi bilo normalno“. „To je moguće lako utvrditi, jer su održane tri predstave na kojima je bilo prisutno 600 dece sa roditeljima koji mogu da posvedoče da je tako“, kažu iz opštine.

Kako objašnjavaju, organizovanje besplatnih pozorišnih predstava je deo aktivnosti opštine Vračar u okviru bogatog sadržaja besplatnih programa koji su namenjeni deci. „Već drugu godinu zaredom, sva deca Vračara starosti do sedam godina, dobijaju besplatne novogodišnje paketiće, tokom januara na platou ispred Hrama Svetog Save organizujemo manifestaciju „Božićno seoce“, sa besplatnim programima za decu, obezbedeni su vaučceri za besplatnu školu plivanja“, kažu iz te opštine.

Takođe, dodaju, opština realizuje program „Vrtić sportić“ za predškolsku decu, svi trećaci dobijaju računar, a roditelji novorođene dece dobijaju poklon paket i dečje sedište za automobil.

Podsećaju da će ove godine, zajedno sa gradom, adaptirati deo zgrade opštine u obdanište, čime će se rešiti problem nedostatka mesta u vrtićima.

„Većina tih programa za decu nije postojala dok je Ðilas vladao Beogradom“, ističe se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana