Vojske će biti, ako zatreba, i na autobuskim stanicama, poštama Tanjug

Objavljeno: 16.03.2020. 11:33 Izmenjeno: 16.03.2020. 11:33

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani na obezbeđenju i kontroli javnih objekata na teritoriji Srbije, zatim obezbeđenju bolnica gde se vrši kontrola potencijalno zaraženih virusom korona i lečenje obolelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, pripadnici VS biće angažovani i na onim lokacijama gde se proceni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti.

Na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Srbije koje je proglasio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović doneli su odluke i izdali naređenja iz svojih nadležnosti o angažovanju pripadnika VS na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije COVID-19.

U saopštenju se navodi da prilikom izvršenja svih zadataka VS preduzima sve mere zaštite od virusne infekcije COVID-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi. „Vojska Srbije spremna je za izvršenje svih zadataka koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji“, zaključuje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana