Vojska Srbije obeležava dva praznika tanjug

Objavljeno: 26.09.2022. 10:44 Izmenjeno: 26.09.2022. 10:44

Uz želju da i u narednom periodu dajete svoj nemerljivi doprinos efikasnosti naših jedinica Vojske Srbije, čestitam vam praznik“, rekao je ministar.

Povodom vojnih praznika Dana Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Dana Tehničkog remontnog zavoda NH „Ðurđe Dimitrijević – Ðura“ koji se obeležavaju danas, ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitke.

Ministar je podsetio da je na današnji dan 1899. godine naređenjem vojnog ministra Kraljevine Srbije u Beogradu formiran „Beogradski vojni orkestar“, navodi se u saopštenju ministarstva.

„Dostojni imena velikog umetnika koje nosite, negujući tradiciju dužu od jednog veka, i danas visokim umetničkim kriterijumima i širokim repertoarom dajete nemerljiv doprinos očuvanju i razvijanju srpske kulture. Siguran da ćete i ubuduće uspešno realizovati planirane projekte i ostvarivati zapažene rezultate, čestitam vam praznik“, naveo je ministar.

Takođe, naveo je da je na današnji dan pre sedam decenija osnovana radionica, kao specijalizovana vojna ustanova i čestitao praznik TRZ NH „Ðurđe Dimitrijević – Ðura“.

„Nastavljajući tradiciju, profesionalnim pristupom radu i stalnim stručnim osposobljavanjem i danas uspešno realizujete zadatke na održavanju i generalnom remontu ubojnih sredstava.Uz želju da i u narednom periodu dajete svoj nemerljivi doprinos efikasnosti naših jedinica Vojske Srbije, čestitam vam praznik“, rekao je ministar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana