Vojska postavila 300 kreveta u dvorani „Aleksandar Nikolić“ Tanjug

Objavljeno: 02.04.2020. 15:28 Izmenjeno: 03.04.2020. 13:04

Pripadnici Vojske Srbije  su u Sportskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu postavili 300 vojničkih kreveta i obezbedili kapacitete za smeštaj pacijenata zaraženih koronavirusom sa lakšim simptomima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica rekao je da će se narednih dana nastaviti sa obezbezbeđenjem svih neophodnih uslova u nekadašnjoj Hali “Pionir” po uzoru na postojeće privremene bolnice na Beogradskom i Novosadskom sajmu i u hali Čair u Nišu.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Vojske Srbije juče su završili svoj deo posla na uređenju prostora za privremenu bolnicu u sportskoj hali “Ranko Žeravica” u Novom Beogradu, a isti zadatak očekuje ih i u beogradskoj Areni.

Vojska Srbije uredila je privremenu bolnicu za smestaj lica sa lakšom kliničkom slikom oboljenja od Covid-19 na Beogradskom sajmu gde je obezbeđeno 3.000 kreveta.

Zadatak Vojske na Sajmu je spoljna služba obezbeđenja, kao i organizacija osnovnih životnih potreba vezanih za smeštaj i ličnu higijenu i spoljna dezinfekcija na Sajmu.

Takođe, uređene su privremene bolnice i na Novosadskom sajmu i u niškoj hali Čair, a Vojnomedicinski centar na Karaburmi pretvoren je u privremenu bolnicu sa 100 ležaja, sa potpunim snabdevanjem kiseonikom.

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su i na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, zatim obezbeđenju zdravstvenih centara i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Takođe, kako se navodi, pripadnici Vojske Srbije su angažovani i na obezbeđenju objekata za zdravstveni nadzor za naše građane koji dolaze iz inostranstva, obezbeđenju prihvatnih i centara za azil i većeg broja socijalnih ustanova za odrasla i stara lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana