Vojna policija na obuci na poligonu Borovac i u bazi Jug Tanjug, Studio B

Objavljeno: 14.08.2020. 17:18 Izmenjeno: 14.08.2020. 17:18

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je pripadnike deklarisanog voda iz sastava Petog bataljona vojne policije, koji na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“ realizuju intenzivnu kolektivnu obuku sa ciljem osposobljavanja za dostizanje zahtevanog nivoa operativnih sposobnosti radi učešća u multinacionalnim operacijama.

 

„Svaki pripadnik Vojske Srbije ima priliku da napreduje, usavršava se i usvaja nova znanja i nove veštine. Obuka koju izvodi deklarisani vod Petog bataljona vojne policije je obuka koja može da im posluži u nekim budućim mirovnim operacijama, ali i obuka koja im i te kako služi u svakodnevnom životu i svemu onome što može da se desi i u našoj zemlji“, rekao je Vulin nakon obilaska, saopštava Ministarstvo odbrane.

Pripadnici Vojske Srbije u stanju su da ispune baš svaki zadatak, sprovedu svako naređenje i uvek vode računa o bezbednosti građana Srbije, naglašava ministar.

On je dodao da „svi oni koji vežu svoju sudbinu, budućnost i život za Vojsku Srbije treba da znaju da će im biti omogućeno da napreduju, da se obučavaju, učestvuju u mirovnim misijama, ali iznad svega da rade na sebi, menjaju svoj položaj na bolje i da samo svojim radom i zaslugama stignu do najvećih činova i najznačajnijih dužnosti u Vojsci Srbije“.

Zamenik komandanta Petog bataljona Vojne policije potpukovnik Ljubomir Punić rekao je da je u pitanju obuka gde se primenjuju definisane taktike, tehnike i procedure kojima se ostvaruje interoperabilnost snaga iz različitih zemalja i omogućava uspešno izvršavanje zadataka u multinacionalnim operacijama.

Deklarisani vod iz sastava Petog bataljona vojne policije formiran je 28. februara ove godine, a nakon perioda intenzivne obuke i obuke za pojedince, usledila je kolektivna obuka u bazi „Jug“, koja će trajati do 28. avgusta, objašnjava potpukovnik Punić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Petak
Pretežno sunčano

Max: 26°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana