„Vodič za savršen vikend u Beogradu” u izraelskim medijima beoinfo

Objavljeno: 09.03.2023. 08:50 Izmenjeno: 09.03.2023. 08:50

Nekoliko dana ranije, novinarka Roni Eran je objavila još jedan članak o Beogradu u izraelskom magazinu „Travel Walla” o beogradskoj uličnoj umetnosti, navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Izraelska novinarka Roni Eran, koja je nedavno boravila u našoj prestonici, objavila je „Vodič za savršeni vikend u Beogradu”, kojim je podelila svoj prvi doživljaj Beograda u magazinu „Atmag”.

„Beograd nije klasična evropska prestonica sa baroknim palatama i širokim bulevarima, ali je grad sa neverovatnom energijom. Ima bogatu ponudu odličnih restorana, butika, hotela i šoping centara, s cenama priuštivim izraelskom džepu, a takođe ima i sjajnu uličnu umetnost koja priča priču o ovom gradu”, opisala je Roni Eran.

U članku se ističe Skadarlija kao živopisna četvrt koja čuva svoju jedinstvenost, uz napomenu da se po njenoj kaldrmi ne preporučuju štikle. Knez Mihailovu ulicu novinarka vidi kao prelepu promenadu za kupovinu, koja počinje kod Trga republike, Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta, i na čijem drugom kraju je elegantan Tržni centar „Rajićeva”, gde je ušuškan predivan „Mama Šelter hotel”.

„Nemoguće je posetiti Beograd a ne videti enormnu Beogradsku tvrđavu koja nosi dugu istoriju nebrojenih bitaka. Pobedu nad Otomanima i Austrougarskim carstvom ponosno pokazuje spomenik Pobednik. Danas je ovaj kompleks mesto sa najlepšim pogledom na Ušće, posebno romantičnim u zalazak sunca”.

Novinarka je dala preporuku u kojim hotelima u Beogradu odsesti, koje muzeje posetiti i koja mesta i lokacije treba obići.

„Beograd je poznata destinacija za noćni provod. Leti su to klubovi i splavovi, a zimi jedinstvena Savamala distrikt i Beton hala sa nizom elegantnih restorana. Uzbudljiv noćni život, istorija, kultura, restorani za svačiji ukus; upoznajte Beograd, ili kako ga Evropljani zovu – Novi Berlin”, poručila je Roni Eran.

Nekoliko dana ranije, novinarka Roni Eran je objavila još jedan članak o Beogradu u izraelskom magazinu „Travel Walla” o beogradskoj uličnoj umetnosti, navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana