Voda može da se koristi u Kotežu i delu Borče Beoinfo

Objavljeno: 04.07.2019. 14:00 Izmenjeno: 04.07.2019. 14:16

Gradski zavod za javno zdravlje odlučio da od petka, 5. jula, dozvoli korišćenje vode iz vodovodne mreže za kuvanje i pripremu hrane na levoj obali Dunava, osim za deo Borče desno od Zrenjaninskog puta, iz pravca Beograda odnosno za područje Popove bare.  

– Od sutra ujutru, na osnovu preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje, ukida se zabrana korišćenja vode iz gradskog vodovoda za piće i pripremu hrane za ceo Kotež i deo Borče levo od Zrenjaninskog puta – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je dodao da je voda iz vodovoda na levoj obali Dunava bila i sada je ispravna, te da su sva uzorkovanja pokazivala da nema nikakvih problema sa kvalitetom vode, ali da je Gradski zavod za javno zdravlje dao preporuku da se voda ne koristi preventivno zbog korišćenja velike količine hemikalija za čišćenje kuća i zemljišta.

– Zavod za biocide je sa jučerašnjim danom dezinfikovao 1.502 objekta, ukupne površine 930. 000 kvadratnih metara  – kazao je Vesić i dodao da je sada normalno da se preventivna zabrana postepeno ukida kada je ovaj proces završen.

Vesić je pozvao stanovnike Popove bare i drugih delova Borče koji se nalaze desno od Zrenjaninskog puta i za koje još uvek važi zabrana za korišćenje vode da je poštuju i dodao da će cisterne sa vodom od ujutru biti povučene iz Koteža i dela Borče, gde se ukida zabrana korišćenja vode za piće, i premeštene u Popovu baru i delove Borče gde je zabrana još na snazi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana