VMA: Primljeno 18 pacijenata, svi u dobrom opštem stanju Tanjug

Objavljeno: 15.03.2020. 10:09 Izmenjeno: 16.03.2020. 10:15

Vojno-medicinska akademija (VMA) saopštila je da je u subotu usled izlaganja učesnika u saobaćaju toksičnom gasu kod fabrike BIP u Beogradu, na VMA primljeno 18 pacijenata i da se svi nalaze u dobrom opštem stanju.

Kako se navodi, nakon zbrinjavanja u Nacionalnom centru za kontrolu trovanja VMA, 13 pacijenata je otpušteno kući, dok je petoro zadržano na kliničkom lečenju radi dalje opservacije navedenih tegoba.

„Usled izlaganja učesnika u saobraćaju (putnika i vozača) toksičnom gasu, u Vojnomedicinsku akademiju, u 15.15 časova, primljeno 18 pacijenata sa tegobama u vidu nadraženog suvog kašlja, mučnine i povraćanja“, navodi se u saopštenju VMA.

Kako se dodaje, nakon zbrinjavanja u Nacionalnom centru za kontrolu trovanja VMA, 13 pacijenata je otpušteno kući, dok je petoro zadržano na kliničkom lečenju radi dalje opservacije navedenih tegoba.

Svi pacijenti nalaze se u dobrom opštem stanju sa lakšom kliničkom slikom i van životne opasnosti, kaže u saopštenju.

Kako je ranije rečeno Tanjugu u Hitnoj pomoći, u fabrici BIP, koja se nalazi na auto-putu Beograd-Niš, danas je došlo do curenja amonijaka, a nekolicina ljudi koji su prolazili pored fabrike javili su se u Hitnu pomoć zbog peckanja u disajnim organima i očima, kao i otežanog disanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 31°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana