Vlast nudi rešenja, opozicija konfuzna, sve im smeta Tanjug

Objavljeno: 09.10.2019. 19:47 Izmenjeno: 10.10.2019. 13:19

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Ðukanović rekao je da jedino vlast daje konkretne predloge i spremna je da unapredi izborne uslove, dok je, s druge strane, opozicija krajnje konfuzna.

Na pitanje novinara na šta se srpska opozicija žali, Ðukanović kaže da to ne može niko da shvati.

“Iskren da budem, svih ovih meseci pokušavamo da shvatimo na šta se žale. Sve im živo smeta, a čini mi se najviše to što nemaju narodnu podršku”, istakao je Ðukanović, posle prve sesije međustranačkog dijaloga uz posredovanje EP.

On je napomenuo da će vrlo brzo ući u skupštinsku proceduru zakoni vezani za Agenciju za borbu protiv kourpcije, kao i za finansiranje političkih stranaka, a biće i promena kada je reč o biračkom spisku.

Moglo je i bez posrednika, kaže Ðukanović i dodaje da opet nije ni loše što su tu, te da nema ništa protiv toga.

“Šta god da traže ovi iz opozicije mi smo spremni da im udovoljimo, da pričamo, ali onda oni ne dođu. Vidite da se naljute i na ove iz EU. Najgore što se kod njih dešava jedna neverovatna situacija. Jedni plaču što ne mogu da dođu, jer im oni što su važniji od njih “zavrću uši“, pa im kažu ne možete da idete”, rekao je Ðukanović.

Zaključio je da je opozicija krajnje konfuzna i da bi oni koji se bave političkim naukama ili socijalogijom mogli da napišu doktorsku disertaciju kako ne bi trebalo da se ponašate dok ste u opoziciji.

„Super je, svako iznese svoj stav, a da li će biti nečeg konkrenog o tom potom. Vidite da jedino vlast daje konkretne predloge. Mi smo dali preporuke koje su nevladine organizacije tražile. Spremni smo da unapredimo izborne uslove koji će doprineti boljem izbornom procesu“, rekao je Ðukanović.

Ðukanović je dodao da su pravila sastanka takva “sve što se tamo čuje ne može da ide u javnost dok se nešto ne dogovorimo”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana