Vlaisavljević:Koncesija će dugoročno doprineti razvoju Tanjug

Objavljeno: 07.01.2018. 14:29 Izmenjeno: 07.01.2018. 14:29

Model za koji se država odlučila, da putem koncesionog ugovora nastavi da razvija beogradski aerodrom, nesumnjivo će dugoročno doprineti unapređenju kvaliteta usluge, razvoju i daljoj optimizaciji poslovanja, posebno imajući u vidu iskustvo koje koncesionar donosi u Srbiju, izjavio je danas direktor aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević.

Vlaisavljević je u izjavi za Tanjug rekao da je siguran da je stručni tim doneo ispravnu odluku i odlucio u najboljem interesu beogradskog aerodroma, zaposlenih , drzave i malih akcionara.

„Postavili smo kao menadžment dobre temelje, vrednost aerodroma je u poslednje četiri godine povećana za vise stotina miliona evra, ukupni prihodi 45 odsto, broj putnika 51 odšto, kapacitet aerodroma povecan sa pet na 7,5 miliona putnika,oboreni su svi rekordi u poslovanju, koncesionaru predajemo zdravu kompaniju i nadam se da će ANT nastaviti nezaustavljiv napredak na kojem smo ozbiljno i vredno radili“, naveo je Vlaisavljević.

Vlaisavljević je to rekao povodom odluke Vlade Srbije da koncesiju nad beogradskim aerodromom poveri francuskoj kompaniji „Vensi erports“ (Vinci Airports), kojaje pobedila na tenderu .

„Vensi erports“ je ponudio 501 milion evra za 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, a godišnja taksa na koncesiju će biti od pet do 16 miliona evra.

Inače, reč je o kompaniji osnovanoj 1996. godine, koja je firma-ćerka kompanije „Vensi“ (Vinci), sa 35 aerodoma u svetu – 12 u Frnacuskoj, deset u Portugalu, šest u Dominikanskoj republici, tri u Kambodži, dva u Japanu i po jednim u Čileu i Brazilu.

„Vensi erports“ godišnje opslužuje 132 miliona putnika i više od 200 aviokompanije, uz vrednost poslovanja višem od milijardu evra u 2016. godini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana