Vladimir Đukanović: Aleksićeva nacistička propaganda Studio B

Objavljeno: 07.10.2020. 13:43 Izmenjeno: 08.10.2020. 10:51

Suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, zbog navoda o slučaju „Jovanjica“, nastavljeno je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića zbog Aleksićevih navoda u vezi sa slučajem “Jovanjica”, koji su, inače, u međuvremenu osporeni veštačenjem.

„Mi smo suočeni sa klasičnom nacističkom propagandom koju gospodin Aleksić vodi za račune određenih tajkunskih grupa, a danas je priznao da to radi i uz saglasnost sa određenim državnim strukturama, sve u cilju dehumanizacije i potpune kriminalizacije porodice Vučić, jer misle da će na taj način srušiti vlast“, rekao je nakon suđenja advokat Vladimir Đukanović.

„Oni danas nisu došli ni sa čim, bukvalno nijedan jedini argument nisu izneli, pokušavaju da proces koji se vodi pred Sudom za organizovani kriminal uvuku u ovaj postupak, što je van svake pameti. Vršili su stravičan pritisak na sam sud i mislim da je sudija u jednom momentu podlegao tom pritisku jer je nama zabranjivao da postavimo određena pitanja koja bi sigurno pokazala do koje granice gospodin Aleksić umešan u organizovani kriminal i pokušaj nasilnog svrgavanja s vlasti kroz projektovanje ovih afera.  Za Andreja Vučića prvo su tvrdili da je vlasnik Franša, pa kad nije vlasnik Franša onda je vlasnik pekare Hleb i kifle, kad nije to onda se izmisli Jovanjica…  Suština je da oni nemaju nijedan argument za svoje besmislene tvrdnje“, precizirao je Đukanović.

Andrej Vučić je Aleksića tužio u parničnom postupku zbog povrede časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik poljoprivrednog dobra “Jovanjica” Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru 2019. godine, telefonom pozvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana