Vlada usvojila odluku o povećanju broja studenata na budzetu tanjug

Objavljeno: 27.05.2022. 11:08 Izmenjeno: 27.05.2022. 11:08

U skladu sa zakonom i autonomijom univerziteta, svaki fakultet donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva prosvete, odluku o povecanju broja studenata koji se školuju o trošku države.

Na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih na teret budžeta biće upisano 18.098 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 40 studenata.

Na prvu godinu doktorskih akademskih studija predviđen je upis 785 studenata, što je u odnosu na prethodnu godinu više za osam studenata, dok će država finasirati školarine za 4.632 studenata prve godine studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

Odluku o broju studenata studijskih programa master akademskih studija Vlada Srbije će doneti naknadno, kako bi se, sa Nacionalnim savetom za visoko obrazovanje i drugim relevantnim institucijama, obavile dodatne konsultacije o broju budžetskim mesta na novim studijskim programima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana