Vlada usvojila izmene Zakona o visokom obrazovanju Studio B

Objavljeno: 29.09.2016. 12:16 Izmenjeno: 30.09.2016. 10:49

Produžen rok za studiranje po starom programu, odlučila Vlada Srbije.

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje se odnose na produženje roka na realizaciju prava studenata na završetak studija započetih po nastavnom planu i programu, u skladu sa propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, izmene i dopune odnose se i na pravo studenata upisanih i u školskoj 2013/2014. godini da zadrže mogućnost da se finansiraju iz budžeta najduže godinu dana po isteku redovnog trajanja studija.

Studenti koji su u školskoj 2014/2015. godini odnosno 2015/2016. godini ostvarili najmanje 48 ESP bodova imaju pravo da se rangiraju u okviru ukupnog broja studenata čije se studije finansiraju iz budžeta Republike Srbije.

 

Vlada produžila rok važenja uslova za smanjenje carine

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku kojom se produžava rok važenja uslova za smanjenje carinskih dažbina na određenu robu, odnosno za izuzumanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2016.

Imajući u vidu i dalje nedovoljnu domaću proizvodnju prasadi za dalji tov, kao i potrebu za povećanjem obima proizvodnje svinjskog mesa, ovom odlukom je produžen rok trajanja važeće Odluke do 31. decembra 2016. godine, a radi dalje obnove postojećeg stočnog fonda.

Smanjenjem dažbina za uvoz prasadi za tov poreklom iz EU, doprinosi se boljem snabdevanju domaćeg tržišta i povećanju konkurentnosti domaćih proizvođača svinja i mesnih prerađevina na inostranom tržištu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana