Vlada usvojila ciljeve dogovorene sa MMF-om Tanjug

Objavljeno: 15.08.2016. 12:08 Izmenjeno: 16.08.2016. 08:19

Vlada Srbije usvojila je danas Pismo o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za period 2016-2017, dogovoreni sa Međunarodnim monetarnim fondom u okviru četvrte i pete revizije aranžmana.

Vlada Srbije usvojila je Pismo o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za period 2016-2017, dogovoreni sa Međunarodnim monetarnim fondom u okviru četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti kao i teksta Memoranduma o ekomomskoj i finansijkoj politici sa tehničkim memomrandumom o razumevanju.

Srbija se ovim dokumentom obavezala da ostaje posvećena sprovođenju mera predviđenim aranžmanom.  U njemu je opisan dosadašnji napredak i dat pregled ekonomskih mera koje predstoje, navodi se u saopštenju Vlade.

Srbija je uspešno realizovala i premašila dosadašnje ciljeve u vezi sa fiskalnim deficitom i primarnim tekućim rashodima, ostvarila znatan napredak u reševanju pitanja strateških važnih državnih preduzeća i smanjila fiskalne neravnoteže.

U pismu je, pored dobrih rezultata, istaknuta namera nove Vlade Srbije da ostane posvećena politikama o okviru ovog programa.

Izvršni bord direktora će 30. avgusta doneti zaključak četvrte i pete revizije koja je završena tokom poslednje posete Misije MMF-a Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana