Vlada Srbije vodi veoma odgovornu i ozbiljnu politiku Tanjug

Objavljeno: 16.11.2016. 09:28 Izmenjeno: 17.11.2016. 09:13

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da će Vlada Srbije dok je on predsednik voditi veoma odgovornu i ozbiljnu politiku – politiku rada, temeljnih promena, a da Evropljane brine populizam, neodgovornost, i najavio da će biti među prvima koji će stupiti u kontakt sa novom američkom administracijom.

Vučić je, povodom izjave evropskog komesara Johanesa Hana, koji je iskazao zabrinutost zbog mogućnosti rasta nacionalističke retorike pred predsedničke izbore u Srbiji, zahvalan komesaru što iskreno brine o Srbiji i Zapadnom Balkanu, kao i da je EU zabrinuta za stanje u Evropi.

„Meni se čini da i posle poslednjih događaja u Italiji to ide u teškom smeru, samo mi moramo da se pitamo što se tome radujemo kao narod. Šta nam je smešno, čemu se radujemo i šta nama evropska nestabilnst donosi bilo kakvo dobro“, poručio je Vučić.

Naglasivši da to ne može da razume, Vučić je ukazao da nama neće biti bolje, ako je kod drugih gore, jer što Evropa ima veći rast to je bolje po nas, pošto mi 65 odsto naših roba izvozimo u EU, a to neki ljudi neće da razumeju.

„Mene brine neodgovornost prema našoj budućnosti i očekivanje da nam neko drugi reši probleme. Ponekad me sve podseća na film ‘Tri karte za Holivud’ – ‘e danas su pobedili naši, ne ja sam rekao da su pobedili moji’, ili ‘bolja je Votka od Koka Kole i obrnuto’. Dosta s tim. Moramo da radimo na svom razvoju. Ništa nam neće pasti sa neba“, podvukao je Vučić.

Premijer je, s tim u vezi, povodom štrajkova, poručio da mogu da štrajkuju koliko god hoće, a da će država da troši samo koliko je zaradila, kao i da možemo da vredimo i živimo koliko budemo radili, a da nam niko sa strane ne može doneti spas.

Vučić je kazao da neodgovorni odnos podseća na neke od humorističkih filmova i serija, a da posledice takvog ponašanja mogu biti tragične.

„Mislim da je potrebno pre svega da se ponašamo odgovorno, razmišljamo o budućnosti, radu, i rezultatima svog rada. To da nekoga mrzite i kritikujete biće uvek u Srbiji. Nikada Srbi nisu bili zadovoljni. Čini mi se što je zemlja normalnija, uvaženija i cenjenija u svetu, što po svima postižete sve bolje rezultate to će sve više otrpora biti i mržnje“, kazao je Vučić dodajući da razume izjavu Hana da nam je potreban mir, stabilnost, da nam je potreban razum, a da će vlada pokušati sve da uradi u tom pravcu.

Kazao je, da je pošto je u Astani imao prilike, zbog velike vremenske razlike, da pročita određene izjave, i da je mogao slatko da se nasmeje kada se vidi koliko je tu neznanja, neodgovornosti i neozbiljnosti.

„Izaberite te koji ne znaju razliku između deficita i javnog duga, i svaki dan što su glasniji sebi izgledaju mnogo jači i pametniji, ali to nema veze sa realnošću“, istakao je premijer dodajući da nema vremena da se bavi glupostima i neistinama, dok neki imaju vremena na pretek da se bave time.

Ukazao je da su kod nas strašno popularne sve ideje koje donose neodgovornost i koje su pod motom „neko drugi će da nam reši problem“.

„Sećate se kada je krenula priča o tome da nećemo ni mi da plaćamo dugove kada je krenula kriza u Grčkoj. Ja sam stao i prvi rekao da idemo u teške mere, a ne u to da se kamenjem gađaju policajci i bacaju Molotovljevi kokteli. Neće ništa da padne s neba. Te poruke ‘sve su naša braća pobedila’ i sada će da padaju pare s neba su neodgovorne. Kakva braća svuda. Svi su nam prijatelji i sve poštjemo, ali samo mi svojim radom i trudom možemo da se promenimo. Kada mi to svi budemo razumeli živećemo mnogo bolje i rezultati će biti bolji, a i bićemo cenjeniniji“, poručio je premijer Srbije.

„Moj pristup je naš rad, naša odgovornost, naša zemlja da ide napred, a ne to da moramo da čekamo kako će nešto da nam padne s neba i neko da nam pokloni nešto, jer to niko neće učiniti“, ukazao je Vučić.

„Kada budemo to razumeli ostavićemo ‘Tri karte za Holivud’ u prošlosti, tome ćemo se smejati, a ne sa nekom vrstom tihe jeze posmatrati i plašiti se da je to neki ‘povratak u budućnost'“ kazao Vučić.

Premijer Srbije je preneo da će biti među prvima koji će stupiti u kontakt sa novom američkom administracijom, verovatno među prvima u regionu.

Vučić: Prijem SNS u EPP dobra vest za Srbiju

Vučić je ocenio da je prijem Srpske napredne stranke (SNS) u Evropsku narodnu partiju (EPP) dobra vest za Srbiju.

„To je lepa vest. Neki posle mene imaće lakši put za očuvanje partije i uvek će imati podršku evropskih narodnjaka. To je važno i za zemlju, jer je time jedna od najznačajnijih partija na dobrom mestu etablirana i uvek će moći da iznese svoje stavove pred ljudima koji odlučuju o budućnosti ne samo Srbije, zapadnog Balkana, već Evrope i celom svetu“, rekao je Vučić koji je i lider SNS.

Vučić je ponoviši da je to dobra vest pre svega za Srbiju kazao da će neki u SNS u budućnosti moći da procenjuju koliko je to za njih važno.

Srpska napredna stranka od juče je pridruženi član Evropske narodne partije (EPP), najveće i najuticajnije stranačke organizacije u Evropskom parlamentu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana