Vlada Srbije: Nove mere u borbi protiv virusa COVID-19 Tanjug, Studio B

Objavljeno: 24.03.2020. 15:26 Izmenjeno: 25.03.2020. 08:58

Mere koje se donose štite interese građana u vreme vanrdnog stanja i pandemije. Biće obuhvaćena socijalna, ekonomska, pravna i druga pitanja.

Vlada Srbije usvojila je  najnovije odluke u vezi sa sprečavanje širenja virusa COVID 19, a među njima je i odluka koja se tiče korisnika socijalne pomoći, dodataka za pomoć i negu drugih lica, dečjih dodataka kao i građana sa pravom na sve naknade u vezi sa posebnom negom deteta.

Svima njima, kojima pravo korišćenja navedenih sredstava ističe 15. marta ove godine i kasnije, produžava se dalja isplata prava na osnovu ranije donetih rešenja za vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je donela odluka da nijedan građanin ne može snositi posledice u slučaju nepostupanja u zakonski propisanom roku u svim upravnim postupcima.

Ovo praktično znači da će svi rokovi u upravnom postupku (podnošenje žalbi, donošenje odluka…) produžavaju za 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Takođe, za vreme trajanja vanrednog stanja lekovi i medicinska sredstva mogu se uvoziti iz Kine.

Vlada Srbije je još jednom apelovala na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana