Vlada Srbije: Zaposliti 100 lekara i uputiti pomoć RS Tanjug

Objavljeno: 07.06.2018. 16:05 Izmenjeno: 07.06.2018. 16:06

Vlada Srbije usvojila dva zaključka: o zapošljavanju sto diplomaca Medicinskog fakulteta i o davanju finansijske pomoći Republici Srpskoj.

Prvim Zaključkom Vlada Srbije je dala saglanost Ministarstvu zdravlja za zapošljavanje 100 diplomaca Medicinskog fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji i time podržala najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate.

Ovim bi se budućim lekarima omogućilo usavršavanje u oblasti medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite.

Kakoj e saopšteno, cilj Vlade Srbije je postizanje pozitivne selekcije kadrova u zdravstvenom sistemu i omogućavanje mladim lekarima da rade i usavršavaju se u svojoj zemlji, što bi trebalo da spreči odlazak mladih lekara iz Srbije.

Drugim Zaključkom vlada je dala saglasnost se opštini Nevesinje u Republici Srpskoj i „Koordinaciji Srba“ Mostar uputi jednokratna finansijska pomoć.

Odlučeno je da se uputi jednokratna finansijska pomoć od 2.500.000 evra za izgradnju magistralnog puta M20 Gacko – Foča, deonica Tjentište – Brod na Drini, Šćepan polje.

Takođe, doneta je odluka da se opštini Nevesinje uputi finansijska pomoć od 150.000 evra za rekonstrukciju Doma kulture u toj opštini.

Istim Zaključkom odlučeno je da „Koordinacija Srba“ Mostar dobije finansijsku pomoć u iznosu od 125.000 evra za realizaciju projekata od interesa za srpsku zajednicu u Mostaru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana