Vlada preporučila crkvama – obredi bez vernika Tanjug

Objavljeno: 26.03.2020. 19:04 Izmenjeno: 26.03.2020. 19:05

Vlada Srbije  je preporučila crkvama i verskim zajednicama da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih dosadašnjih mera Vlade.

Vlada je  donela i odluku da isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, budu oslobođene PDV-a, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Takođe, odlučeno je da će se ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraju važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja.

U cilju smanjenja rizika od zaraze izazvene virusom COVID-19, Republickom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši ođednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom ove godine, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od četiri hiljade dinara.

Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart, navodi se u saopštenju.

Vlada navodi da će nastaviti da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije i ponovo apeluje na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -3°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: -1°C
Min: -5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana