Vlada predložila početak pregovora o ukidanju viza sa Kinom Tanjug

Objavljeno: 16.10.2016. 19:09 Izmenjeno: 17.10.2016. 15:53

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je vlada Srbije predložila početak pregovora o ukidanju viza za građane Srbije i Kine.

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang potvrdio je da je Srbija prva zemlja u Evropi sa kojom je Kina spremna da potpiše ukidanje viza.

 

 

Ljajić: Očekujemo pravi turistički bum kineskih turista

Srbija je jedna od retkih zemalja regiona koja će imati bezvizni režim sa Kinom, što je od neprocenjive važnosti za dolazak kineskih turista, ocenio je večeras ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

„Mi smo spremno dočekali ukidanje viza i očekujemo da ćemo naredne godine imati pravi turistički bum kada govorimo o dolasku kineskih turista“, rekao je Ljajić za Tanjug, nakon šsto je Vlada Srbije predložila na sednici u Nišu ukidanje viznog režima.

Prema njegovim rečima, poznato je da kineski turisti dolaze u velikom broju i da su dobro platežni turisti, te se sve zemlje sveta bore za njihov dolazak.

Ljaljić je najavio da će Srbija 12. novembra učestvovati na velikom Sajmu turizma u Šangaju, gde će predstaviti brošure i turističku ponudu zemlje, ali na kineskom jeziku.

Ministar je dodao da će Srbija, zajedno sa Bosnom i Hercegovinom predstaviti turističku turu ““Pultevima Valtera“ i knjigu kineske književnice o Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana