Vlada odobrila nabavku leka Remdesivir za lečenje Covid-19 Tanjug

Objavljeno: 15.10.2020. 17:02 Izmenjeno: 16.10.2020. 10:57

Vlada Srbije dala je saglasnost za pribavljanje leka Remdesivir, koji se koristi u lečenju obolelih od zarazne bolesti Covid-19. Zaključak kojim je odobrena nabavka Remdesivira usvojen je u okviru Mehanizma sporazuma o zajedničkoj nabavci medicinskih sredstava

Vlada je  donela odluku kojom je zadužila Nacionalnu akademiju za javnu upravu da programira i sprovede obuke za pripadnike romske populacije sa stečenim visokim obrazovanjem, koji nisu zaposleni u državnoj upravi.

U okviru predstojećih aktivnosti za unapređenje položaja Roma, Nacionalna akademija za javnu upravu sprovešće tokom ove i naredne godine paket multidisciplinarnih obuka za pripadnike romske populacije sa stečenim visokim obrazovanjem, čime će biti stvoreni uslovi da dobiju zaposlenje u organima javne uprave.

Na današnjoj sednici usvojena je i Uredba o utvrđivanju elemenata godišnjeg Programa poslovanja za 2021. godinu, odnosno trogodišnjeg Programa poslovanja za period 2021-2023. godine javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja koji obavljaju delatnost od opšteg interesa.

U pripremi godišnjih programa poslovanja za narednu godinu, odnosno trogodišnjih programa javna preduzeća su u obavezi da polaze od ciljeva i smernica ekonomske i fiskalne politike vlade, kao i da izvrše sveobuhvatnu analizu poslovanja za 2020. godinu, kako bi naredni godišnji i trogodišnji programi bili planirani na realnim osnovama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Delimično oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana