Vlada formirala Radnu grupu za bezbednost novinara Tanjug

Objavljeno: 10.12.2020. 18:22 Izmenjeno: 11.12.2020. 11:52

Vlada Srbije formirala je  Radnu grupe za bezbednost i zaštitu novinara i radne grupe za praćenje sprovođenja Akcionog plana za primenu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u zemlji za period 2020-2025. godine

Kako se navodi u saopštenju sa današnje sednice Vlade, dosadašnji rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara, koja je pratila postupanje tužilaštva u slučajevima izvršenja krivičnih dela uperenih protiv novinara, ukazao je na potrebu da se rad na ovom problemu institucionalizuje kako bi se efikasnije reagovalo u slučaju napada na novinare i pratile sve radnje i aktivnosti preduzete u cilju zaštite njihove bezbednosti.

Ministarstvo kulture i informisanja ima obavezu da Radnoj grupi za praćenje sprovođenja Akcionog plana tromesečno dostavlja izveštaj o preduzetim aktivnostima predviđenim ovim planom.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja, koji je preduslov za buduća ulaganja japanskih investitora u privredu Srbije i za podsticanje ekonomske bilateralne saradnje.

Članovi vlade usvojili su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o kinematografskoj koprodukciji između vlada Srbije i Francuske, što će domaćoj filmskoj industriji omogućiti da dobije značajnija finansijska sredstva i postigne bolje pozicioniranje na evropskom i svetskom nivou, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana