Vlada Crne Gore usvojila predlog izmene odluke o državljanstvu Tanjug

Objavljeno: 04.02.2022. 19:05 Izmenjeno: 04.02.2022. 19:05

Vijesti još navode da su u danu dok se u Skupštini raspravlja o nepoverenju, ugledni pravnici rekli za taj portal da Krivokapićeva vlada ima ustavni legalitet, ““ali ne i legitimitet za donošenje i usvajanje važnih odluka““

Crnogorska Vlada je na elektronskoj sednici usvojila Predlog Odluke o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Podgoričke Vijesti pišu da je odluka doneta mimo znanja predstavnika MUP-a, dok RTCG javlja da je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na sednici Vlade rekao da se „sve ovo radi“, a da on o tome nije informisan.

Tim dokumentom, predviđeno je da se 10 godina boravka smatra pet godina privremenog, plus pet godina stalnog boravka u Crnoj Gori, dok je raniji zakonski uslov za prijem u crnogorsko državljanstvo bio 10 godina stalnog boravka u državi.

Kako navode Vijesti, na tom dokumentu MUP je radio više od godinu dana, ali je povučen nakon protesta opozicije, a pre donošenja Odluke plan je bio da Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu razmatra radni MUP-ov dokument, pa tek kada se u Skupštini usvoji zajedničko mišljenje pošalje vladi na usvajanje.

Crnogorska vlada je u aprilu prošle godine, pod pritiskom opozicionih partija i dela parlamentarne većine i u situaciji podignutih identitetskih tenzija, odlučila da odloži usvajanje Izmene Odluke o načinu sticanja crnogorskog državljanstva prijemom, navode Vijesti.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 30°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana