Vlada CG spremna za potpisivanje Temeljnog ugovora Tanjug

Objavljeno: 26.01.2022. 13:45 Izmenjeno: 26.01.2022. 17:28

„Ovaj proces je prošao kroz nekoliko faza usaglašavanja i iz ugla vlade je potpuno spreman za potpisivanje“, rekao je Krivokapić.

Vlada Crne Gore je na  sednici usvojila informaciju i iskazala apsolutnu spremnost za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, u najkraćem vremenskom roku.

Temeljni ugovor između SPC i Crne Gore bio je spreman za potpisivanje krajem maja prošle godine, ali je Krivokapić tada od toga odustao, a nakon toga su u već usglašen ugovor sa crnogorske strane unete određene izmene.

CGO:Da vlada učini Temeljni ugovor dostupnim javnosti

Centar za građansko obrazovanje ponovo je pozvao Vladu Crne Gore da javnosti učini dostupnim integralni nacrt Temeljnog ugovora sa SPC, sa čijim sadržajem, imajući u vidu njegove posledice, javnost mora biti upoznata pre potpisivanja.

Za CGO je problematično da vlada o čijem poverenju se sledeće sedmice glasa, sada odlučuje o ovom pitanju.

Kako je saopšteno iz ovog centra, premijer Zdravko Krivokapić danas je najavio da će potpisivanje Temeljnog ugovora biti u najkraćem vremenskom roku.

„Zabrinjava najava premijera da će Ugovor biti potpisan u najkraćem vremenskom roku, imajući u vidu da se javnost o sadržaju ugovora do sada mogla informisati isključivo putem nezvaničnih navoda iz medija. CGO podseća da su nezvanične izvode iz nacrta ovog dokumenta pratile brojne kontroverze, među kojima se ističe pitanje uvođenja veronauke u javni obrazovni sistem. Posebno je problematično da vlada o čijem poverenju se sledeće sedmice glasa sada odlučuje o ovom pitanju“, smatraju U CGO, preneli su podgorički mediji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana