Višemilionska šteta od olujnog nevremena u Makedoniji Tanjug

Objavljeno: 10.08.2016. 18:19 Izmenjeno: 10.08.2016. 18:20

Olujno nevreme koje je nedavno pogodilo Skoplje i još neka sela u okolini, odnelo je 22 života i nanelo je višemilionsku materijalnu štetu domaćinstvima, poljoprivredi i kompanijama.

Prema procenama rukovodilaca tih kompanija, kojih je na tom području oko 400 firmi, a samo u slobodnoj ekonomskoj zoni gde posluje više od 20, materijalna šteta se procenjuje na više od 15 miliona evra, preneli su makedonski mediji.

Remzi Isaku, predstavnik kompanije koja je pogođena poplavama, istakao je da su sve firme u toj zoni, uprkos velikim gubicima, spremne da pomognu ugroženom stanovništvu.

Kako je kazao, u poplavama su uništene prehrambene kompanije, kompanije za distribuciju bele tehnike i električnih aparata.

„Šteta je 100 posto procenjena. Reč je o firmama koje posluju od sedam, osam do 25 godina, starim firmama koje su državi plaćale porez i doprinose svim zaposlenim“, rekao je Isaku.

Kompanije su, kako se navodi, od Vlade Makedonije tražile da se kroz učešće relevantnih institucija stvori mehanizam kojim će biti predviđene mere za pružanje pomoći ovim preduzećima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana