Više veleprodajne cene derivata nafte, niža akciza tanjug

Objavljeno: 28.04.2022. 20:10 Izmenjeno: 29.04.2022. 14:13

Vlada Srbije: Prosečna veleprodajna cena derivata EVRO DIZEL i EVRO PREMIJUM BMB 95 od sutra do 31. maja uvećana za po sedam dinara

Prosečna veleprodajna cena derivata Evro dizel i Evro premijum BMB 95 biće od sutra veća za 7 dinara, odlučila je Vlada Srbije Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte, a nove cene važiće do 31. maja.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Vlada je donela i odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte za 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, kao i njenu tendeciju daljeg rasta, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana