Više od 600 muzičara i 400 pivskih ukusa na Ušću Tanjug

Objavljeno: 12.08.2019. 12:25 Izmenjeno: 12.08.2019. 12:25

Na 17. Belgrade Beer Festu posetioci će od 14. do 18. avgusta uživati tokom 105 sati besplatnog muzičkog programa, koji će na četiri bine izvesti više od 600 muzičara.

Muzičko zagrevanje prve večeri na „Main stage“-u počeće uz Rock operu i više od 100 izvođača na bini, koji će oživeti nezaboravne rok hitove.

Prve večeri nastupiće i najveća zvezda festivala, Džoni Mar, gitarista grupe „The Smits“, koji će posle nastupa na prestižnim svetskim festivalima „Glastonberi“ i „Siget“, prvi put nastupiti i u Srbiji.

Na „Main stage“-u koncerte će održati i brojni gosti iz regiona Magnifico, „Majke“, „Brkovi“, Vojko V, „Urban & 4“, „Elemental“, „Atomsko sklonište“, „Bombaj štampa“ i mnogi drugi, a tu su i domaći izvođači Dejan Cukić, Marko Luis, „Kerber“, „Električni orgazam“, „Negativ“, Bilja Krstić, „Tap 011“, ali i veterani „Beer festa“ – „Van Gogh“, „Orhodox Celts“, „YU grupa“ i Inspektor Blaža.

Pored muzičkog programa biće organizovani brojni drugi sadržaji, a na više od 100 štandova u ponudi će biti preko 400 različitih pivskih ukusa velikih pivskih industrija Heineken, Apatinske pivare i Valjevsko pivo, ali i dobra hrana.

Ljubitelje kraft piva i ove godine očekuje posebna zona „Craft land“, gde će premijerno biti predstavljeno kraft pivo „Beer Festa“ – „Trio Fantasticus“, koje je napravljeno specijalno za festival u kolaboraciji tri kraft pivare: „Dogma“, „Crow“ i „Tron“.

Apatinska pivara će predstaviti svoje kraft pivo „Blue moon“.

Mere bezbednosti će, kao i ranijih godina, biti na visokom nivou, a o redu na festivalu će brinuti policijske jedinice i redari.

Ceo festivalski prostor će biti obezbeđen i video nadzorom, a na ulazima će se nalaziti metal detektori.

Biće zabranjeno unošenje predmeta kojima mogu da se nanesu povrede – oružje, noževi, makaze i drugi oštri predmeti, kao i pirotehnika.

Neće moći da se unose putne torbe, kao ni dezodoransi, hrana, piće i slično.

Na festivalski prostor će moći da se uđe na dva ulaza iz Bulevara Nikole Tesle i dva ulaza sa strane šetališta.

Svakoga dana dva sata pre i po završetku programa za saobraćaj će biti zatvoren deo Bulevara Nikole Tesle od ulice Ušće do Trešnjinog cveta, tako da će saobraćaj i linije gradskog prevoza biti preusmerene na Bulevar Mihajla Pupina.

Sedmu godinu zaredom kompanija Heineken Srbija u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i GSP-om, organizuje bezbedan i besplatan dolazak i povratak sa festivala, a u okviru tradicionalne kampanje „Društvo, ko vozi kući?“.

Autobusi GSP-a prevoziće posetioce, za vreme trajanja programa na festivalu, od Ušća do četiri ključne tačke u gradu – Trg Republike, Banovo Brdo, Novi Beograd i Zemun.

I Apatinska pivara, kao društveno odgovorna kompanija, posebnu pažnju posvećuje odgovornoj konzumaciji alkohola, te će i ove godine donirati alkometre Upravi saobraćajne policije u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koju sprovodi već 13 godina.

Na festivalu će usluge moći da se plaćaju i karticama, jer je kompanija „Visa“ sve štandove opremila mobilnim terminalima, koji će omogućiti brže, jednostavnije i sigurnije beskontaktno plaćanje.

Korisnici „Visa“ kartica moći će da iskoriste brži prolaz na ulazima 1 i 2, a uz svako beskontaktno plaćanje, dobiće popust od 15 posto na pića, kao i za kupovinu „Visa“ VIP narukvica.

Od ove godine „Beer Fest“ je postao deo nove festivalske platforme – CLOUD Festivals, u okviru koje će biti održani i festivali „Music Week“ i „Noć muzike“.

Ulaz na sve festivale će biti besplatan, a posetiocima „Beer Festa“ i „Music Week“-a će biti omogućeno da koncerte prate iz VIP zona.

U okviru ovih zona, uz VIP pas, biće neograničena konzumacija pića tokom cele večeri, a pored piva u ponudi će biti i druga alkoholna i bezalkoholna pića.

VIP pasovi po ceni od 2.000 dinara se mogu kupiti na prodajnim mestima tickets.rs, a neophodno je izvršiti aktivaciju preko besplatne mobilne aplikacije „KeepApp“, koja je dostupna na „Google Play“ i „App Store“-u.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana