Više od 5.600 poslodavaca elektronski podnelo obrazac M4

Objavljeno: 24.03.2016. 16:31 Izmenjeno: 24.03.2016. 16:31

U prethodnih desetak dana, od kada Republički fond za PIO omogućio poslodavcima uslugu elektronskog podnošenja zahteva i predaju prijave M-4 za 2015. godinu preko veb servisa.

Tu pogodnost iskoristilo je više od 5.600 poslodavaca, izjavila je danas direktorka PIO fonda Dragana Kalinović.

Ona je na sednici Upravnog fonda rekla da taj podatak pokazuje da je nova usluga dobro prihvaćena, navodeći da je elektronska dostava M-4 samo prvi korak ka olakšavanju ove procedure za poslodavce i smanjenju dugih redova pred šalterima, sa ciljem pronalaženja dugoročnog rešenja i prelaska na više nivoe elektronskog poslovanja.

Inače, Fond PIO od 15. marta omogućuje poslodavcima uslugu elektronskog podnošenja zahteva i predaju prijave M-4 za 2015. godinu, preko veb servisa -Elektronska predaja prijava M-4 (E-M4) na sajtu Fonda (www.pio.rs).

Po uspešno predatom zahtevu i prijavi M-4 poslodavac dobija sistemski generisanu poruku Fonda da su zahtev i prijava primljeni.

Pored podnošenja zahteva elektronskim putem, poslodavci će zahtev za podnošenje prijava M-4 za 2015. godinu sa popunjenim obrascima prijava M-4, moći da podnose i preko šaltera Fonda PIO.

Na današnjoj sednici Upravnog odbora PIO fonda bilo je devet tačaka dnevnog reda, a između ostalih, usvojen je Program rada fonda za 2016. godinu, kao i predlog odluke o usvajanju Plana nabavki RF PIO za 2016. godinu.

Kako je rekla direktorka fonda, cilj je da se što više približe usluge fonda građanima, odnosno unapredi kvalitet pružanja usluga.

Što se tiče javnih nabavki, u ovoj godini predviđene su uštede, odnosno tri odsto manje sredstava za te namene nego prethodne godine, rečeno je na sednici UO PIO fonda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 32°C

Delimično oblačno

Utorak
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana