Više od 46 miliona za zbrinjavanje 85 porodica u Gnjilanu Tanjug

Objavljeno: 20.12.2021. 13:23 Izmenjeno: 22.12.2021. 10:17

Kancelarija za KiM saopštila da je izdvojila više od 46 miliona dinara za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju stambenih objekata u opštini Gnjilane čime je 85 porodica iz ove opštine rešilo svoje stambeno pitanje i dobilo bolje i adekvatnije uslove za život.

Poslednjim paketom pomoći, novu kuću od 65 kvadrata dobiće porodica Stojković, iz sela Donje Kusce, koja broji pet članova, od kojih troje dece i desetočlana porodica Ristić iz Paralova, u kojoj živi četvoro dece, koji su živeli u oronulim i starim kućama.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Borislav Tajić, rekao je da je jedan od najvažnijih zadataka Kancelarije stambeno zbrinjavanje našeg naroda.

„Kancelarija za KiM ulaže značajna finansijska sredstva i napore kako bi obezbedila našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini bolje uslove za život, posebno stavljajući akcenat na socijalno ugrožene porodice sa malom decom“, rekao je Tajić.

Prema njegovim rečima, ove godine je stambeno zbrinuto ukupno 85 porodica samo u opštini Gnjilane, od kojih je za 61 domaćinstvo obezbeđena pomoć u vidu građevinskog materijala, dok je za 24 porodice urađena kapitalna rekontrukcija stambenih objekata, izvršena dogradnja i adaptacija.

On napominje da je budžetom od 46 miliona obuhvaćena i pomoć za 114 porodica čiji su pomoćni objekti pretrpeli štetu usled januarskih poplava.

„Važno nam je da pomognemo našem narodu i kada se dogode neke nepredviđene okolnosti, pa smo isplatili i jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara domaćinstvima čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama. Nastavićemo i u sledećoj godini da ulažemo i da pomažemo, jer jedan od prioriteta Kancelarije za KiM jeste da obezbedi našem narodu uslove za ostanak i opstanak u pokrajini“, zaključio je Tajić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana