Više od 170 novih parking mesta u Kneževcu Beoinfo

Objavljeno: 08.09.2020. 14:41 Izmenjeno: 08.09.2020. 14:41

U naselju Kneževac privode se kraju radovi na izgradnji novih parking mesta u Ulici prvoboraca, od raskrsnice sa Susedgradskom ulicom do raskrsnice sa Ulicom 17. oktobra, a po završetku ovog posla biće obezbeđeno 176 mesta za vozila, saopšteno je iz Opštine Rakovica.

Završne radove obišao je novi predsednik gradske opštine Rakovica Miloš Simić sa direktorom JKP „Beograd put” Ivanom Tejićem i saradnicima. Oni su razgovarali sa radnicima JKP „Beograd put”, koje izvodi radove, kao i sa građanima Kneževca kojima su predstavljeni planovi za ovaj deo Rakovice.

Nova parking mesta tražili su građani, a njihovom izgradnjom ublažiće se problem nedostatka prostora za vozila u ovom naselju.

Tokom radova izgrađena je nova konstrukcija parkinga i postavljen je novi asfalt na trotoarima. Zamenjeni su ivičnjaci, dok je sačuvan postojeći drvored koji je zaštićen belim betonskim ivičnjacima. Vrednost radova je 20 miliona dinara, a biće završeni pre roka.

Gradska opština Rakovica je sopstvenim sredstvima u Kneževačkoj ulici već izgradila 130 parking mesta. Nedavno je otvoren i novi parking na Vidikovcu na kojem ima mesta za 60 vozila, a koji je sopstvenim sredstvima takođe izgradila Opština Rakovica. Izgrađen je takođe i parking duž Ulice patrijarha Joanikija, koji ima 80 mesta i koji se prostire od okretnice autobusa ka centru naselja. Parking je na inicijativu Ggradske opštine Rakovica izgradilo JKP „Beograd put”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana