Vino se u pije sve više jer nase zemlje napreduju sve više tanjug

Objavljeno: 01.09.2022. 17:20 Izmenjeno: 01.09.2022. 17:24

Predsednik je pozdravio izlagače i poželeo im srećan rad, a potom otišao na ručak sa ostalim zvanicnicima iz zemalja članica Otvorenog Balkana.

Predsednik Srbije Aleeksandar Vučić prilikom obilaska Sajma vina u Beogradu i razgovora sa proizvođačima ocenio je da Srbija, Albanija i Severna Makedonija nastupaju sa odličnim vinima, ali i da se vino pije sve više jer, jer kako je rekao, i te zemlje napreduju sve više.

„Ponosan sam na činjenicu da smo svi ovde zajedno. Bio sam na svim evropskim sajmovima, naš sajam je potpuno po standardu svetskih“, rekao je on.

Na prvom sajmu „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa premijerima Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore, Edijem Ramom, Dimitrom Kovačevskim i Dritanom Abazovićem obišao je brojne izlagače.Prilikom obilaska jednog od štandova Crne Gore i ocenio da su danas naše komšije došle sa fantastičnim vinom u Beograd „na ponos Crne Gore“., a kod jednog od slovenačkih štandova probao je vino Zeleni sovinjon za koje je rekao da je čisto i sveže „kao da piješ peteljku“.

Nazdarvio je sa premijerom Dritanom Abazovićem, a kada je video da su lideri ostalih zemalja odustali od obilaska rekao da je knjiga spala na dva slova.„Moj brat Albanac i ja“, kazao je Vučić.Vučić je nastavio dalje, a usput su ga pozdravljali zadovoljni izlagači kako iz regiona, tako i iz Portugala, Čikaga i Brazila.Jedan od predstavnika Brazila prišao je predsedniku Vučiću i poklonio mu dres.

Potom se zaustvio i pored izlagača iz Britanije gde su mu ponudili kaberne sovinjon koji su britanski stručnjaci opredložili za kraljicu.Vučić je sa predsednikom Saveza vinara i vinogradara Srbije Stevanom Rajtom, koji je jedan od organizatora sajma podelio utisak:

„Stevo mi smo napravili veći sajam nego što sam ja mislio, ovo je sve toliko lepo”.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana