Vilagoš osvojla srebrnu medalju u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu tanjug

Objavljeno: 12.06.2024. 10:04 Izmenjeno: 12.06.2024. 10:04

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojla je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u bacanju koplja i istovremeno hicem 64,42 oborila državni rekord i obezbedila plasman na Olimpijske igre u Parizu. Vilagoš je rekordni hitac imala u trećoj seriji kad je dobacila do 64,42 i tako stigla do drugog mesta i srebrne medalje iza Austrijanke […]

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojla je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u bacanju koplja i istovremeno hicem 64,42 oborila državni rekord i obezbedila plasman na Olimpijske igre u Parizu. Vilagoš je rekordni hitac imala u trećoj seriji kad je dobacila do 64,42 i tako stigla do drugog mesta i srebrne medalje iza Austrijanke Viktorije Hadson koja je osvojila zlato sa 64,62 metra. Srpska atletičarka je fenonemalnim hicem nadmašila državni rekord, koji je od 2014. držala Tatjana Jelača koja je u Cirihu koplje dobacila do 64,21 metra. Vilagoš je hicem preko 64 metra istovremeno osigurala i olimpijsku normu i tako postala 92. član srpske ekspedicije u Parizu. Druga srpska atletičarka koja je učestvovala u finalu u bacanju koplja, Marija Vučenović, završila je na devetom mestu sa kucem od 58,30 metara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskoj atletičarki Adriani Vilagoš na osvajanju srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Rimu u bacanju koplja. “Veliko hvala Adriani Vilagoš za srebrnu medalju koju je donela! Još jedno srebro za Srbiju na Evropskom prvenstvu i velika radost za sve nas! Bravo za našu sjajnu Adrianu“, napisao je Vučić  na mreži Iks.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana