Vidović:Ulaganje u vrtiće među najvažnijim zadacima Grada tanjug

Objavljeno: 05.07.2022. 15:10 Izmenjeno: 05.07.2022. 15:10

Izgradnja novog vrtića, koju je finansirala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada, koštala je oko 50 miliona dinara.

foto tanjug

 

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović obišla je novi vrtić u Novogradskoj ulici u Zemunu i poručila da su širenje kapaciteta u državnim vrtićima i ulaganje u obnovu i izgradnju obrazovnih ustanova među najvažnijim zadacima Grada.

„Ostajemo posvećeni deci, čemu svedoči sve do sada postignuto u ovom sektoru, ali se tu ne staje“, rekla je Vidović, a saopštila Gradska uprava.

Najavila je da će tokom leta biti izvedeni radovi u 20 vrtića i osnovnih škola, a očekuje se i otvaranje vrtića na Bežanijskoj kosi.

„Pored toga što težimo da svaki beogradski mališan ima svoje mesto u vrtiću, želimo da stvorimo i što bolje uslove za ostvarivanje vaspitno-obrazovnog rada“, rekla je Vidovićeva.

Prema njenim rečima, u Zemunu u vrtiće ide oko 5.000 mališana, a samo za opremanje vrtića Sekretarijat je prošle godine izdvojio više od 4,8 miliona dinara.

„U proteklih pet godina u održavanje vrtića na ovoj opštini, obnove i popravke uloženo je više od 15,8 miliona dinara“, kazala je Vidovićeva.

Vrtić je sa zamenicom gradonačelnika obišao i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, koji je rekao da je završen tehnički prijem novog vrtića i da ostaje da se do septembra završe administrativne stvari, te da će tada mališani krenuti u novi objekat.

„Sve je spremno za prijem dece u potpuno nov objekat koji ispunjava sve standarde. Radujemo se dolasku dece u novi vrtić“, rekao je Gak.

Na mestu nekadašnjeg vrtića u Novogradskoj ulici, koji je urušen u poplavi zbog sleganja tla, sada se nalazi moderan objekat od 444 kvadratna metra.

Gak je dodao da će u novoizgrađenom objektu biti mesta za 45 mališana od jaslenog do vrtićkog uzrasta, a mališani će biti raspoređeni u tri grupe.

Vrtić ima ukupno 28 prostorija u prizemlju i na spratu za različite namene.

„Novi vrtić „Pčelica Maja“ rađen je po najvišim standardima bezbednosti i organizacije vaspitno-obrazovnog rada, kao uslova za celovit psihofizički razvoj dece, a u njemu će raditi 10 zaposlenih“, kazao je Gak.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da sve više mladih bračnih parova dolazi da živi u Zemun i povećava se broj predškolaca, ali i školske dece.

„Već smo pokrenuli inicijativu da se izgradi još jedno obdanište u naseljima Batajnica i Altina, kao i u Zemun polju“, naveo je Kovačević.

Predškolska ustanova „Dr Sima Milošević“ u svom sastavu ima 33 vrtića i pripremno-predškolski program koji se realizuje u šest osnovnih škola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana