Vest o dočeku lekara iz Kine: Više od milijardu pregleda Studio B

Objavljeno: 23.03.2020. 10:23 Izmenjeno: 24.03.2020. 11:13

Posle dočeka kineskog lekarskog tima i medicinske pomoći u Beogradu, predsednik Aleksandar Vučić postao je najpopularniji strani političar u Kini. Preko milijardu ljudi pregledalo je vest o dočeku kineskih doktora i pomoći, a u Kini se prave i video kolaži sa slikama predsednika Srbije.

Snimak na kojem se vidi kako je predsednik Aleksandar Vučić u Beogradu dočekao kineski lekarski tim i medicinsku pomoć za borbu protiv korona virusa, koji je objavila kineska televizija CCTV, a koristio kineski list „Pipls dejli“, imao je ukupno milijardu i 100 miliona pregleda. Vest objavljena pod naslovom „Najljubaznija dobrodošlica kineskom medicinskom timu za borbu protiv epidemije, Vučić ljubi kinesku zastavu“ imala je 800 miliona pregleda, uz 13.000 komentara na društvenoj mreži Veibo.

Takođe, vest koja je objavljena na portalu kineskog lista „Pipls dejli“, uz snimak kineske televiziue CCTV-a imala je 300 miliona pregleda, uz 40.000 komentara. Kolika je popularnost predsednika Vučića u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu svedoči i bivši kineski ambasador u Srbiji Li Mančang.

Da je doček kineskih stručnjaka i medicinske opreme za efikasniju borbu protiv korona virusa centralna tema kineskih medija govori da je ta vest bila na naslovnoj strani lista Čajna dejli.

Osim pomoći, kineski dnevni list piše i o zahvalnosti koju je srpski predsednik izrazio Kini i kineskom narodu.

Posle dolaska kineskih stručnjaka u Srbiju, i dočeka koji je priredio srpski predsednik, izgleda da su u Kini našli političara iz Evrope koji im je zanimljiv. Naime, na mreži Tik-tok Kineskinje masovno prave video kolaže sa slikama predsednika Srbije.

Koliko je interesovanje kineskih građana da pomognu Ssrbiji, svedoci i da je prikupljeno jos skoro dve tone pomoći u medicinskom materijalu za borbu protiv epidemije koronavirusa, saopštila je Ambasada Srbije u Pekingu i navela da će ta pomoć u narednih nekoliko dana da pristigne u Beograd.

„Verujemo da će u narednim danima biti još isporuka i da će količina prikupljene pomoći biti jos veća. Mi smo veoma dirnuti ovim gestom kineskih prijatelja koji se svakodnevno interesuju za situaciju u Srbiji i načine na koji mogu da pomognu“, rečeno je Tanjugu u ambasadi u Pekingu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 2°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 12°C
Min: 0°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana