Vesić:Subvencije poljoprivrednicima veće nego u vreme Đilasa Tanjug

Objavljeno: 19.06.2021. 21:24 Izmenjeno: 21.06.2021. 11:17

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je Dragan Ðilas, dok je bio gradonačelnik Beograda, za subvencije poljoprivrednicima na teritoriji prestonice izdvajao 20 miliona dinara godišnje, a da se sada izdvaja devet puta više.

„Kada Ðilas danas obećava da će, kada na silu bude uzeo vlast, pomagati poljoprivrednike on zaista veruje da građani Srbije nemaju pamćenje. To obećava čovek koji je, dok je vladao Beogradom, za subvencije beogradskim poljoprivrednicima izdvajao samo 20 miliona dinara godišnje, a ove godine je Grad za subvencije beogradskim poljoprivrednicima izdvojio 180 miliona dinara“, rekao je Vesić.

Istakao je Srbija za subvencije poljoprivrednicima izdvaja tri puta više nego 2012. godine, kada je su Ðilas i Tadić bili na vlasti.

„I sada će neko koga poljoprivreda nije uopšte interesovala dok je bio na vlasti da priča ljudima kako se prosvetlio i ođednom shvatio koliko je poljoprivreda važna. Još Ðilas da im objasni kako je, pošto su njegove kompanije zaradile 619 miliona evra dok je bio na vlasti, odmah nakon što je smenjen odlučio da ulaže u poljoprivredu. Naravno, sa parama koje je “zaradio“ dok je bio državni funkcioner“, naveo je Vesić na Fejsbuk profilu.

Kako je rekao, Ðilasova politika je da mu građani „oproste njegovu ružnu prošlost“ i zaborave šta je i šta nije radio dok je bio na vlasti.

„Ta Ðilasova politika identična je onome što radi Super Hik u Alan Fordu. Otima siromašnima da bi dao bogatima. I još se nada da će siromašni da mu budu zahvalni“, rekao je Vesić.

Stranka slobode i pravde danas je u Blacu predstavila svoj „Plan za dan posle“, nakon promene vlasti, a predsednik te stranke Dragan Ðilas rekao je da se u Blacu najbolje vide rezultati, kako tvrdi, loše devetogodišnje vladavine SNS.

Ðilas je naveo da treba prestati sa finansiranjem, kako kaže, besmislenih projekata koji ne služe ljudima i uložiti novac u poljoprivredu i selo što je, dodaje, razvojna šansa Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Subota
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana