Vesić:Šabić kao pre Janković – zloupotrebljava funkciju Tanjug

Objavljeno: 01.11.2017. 13:39 Izmenjeno: 01.11.2017. 13:39

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ponaša slično kao i bivši ombudsman Saša Janković i da zloupotrebljava funkciju u političke svrhe.

„Kandidat u pokušaju za gradonačelnika Beograda Rodoljub Šabić u poslednjoj godini svog mandata je očigledno odlučio da se bavi politikom po ugledu na svog druga Sašu Jankovića koji je na isti način zloupotrebljavao funkciju zaštitnika građana pre nego što se kandidovao za predsednika“ rekao je Vesić.

Vesić je, u izjavi dostavljenoj Tanjugu, podvukao da Grad Beograd sprovodi sve postupke po zakonu što se, navodi, za Šabića ne bi moglo reći.

„Na sva postavljena pitanja daćemo odgovore institucijama koje su nadležne. Šabić, koji je politički potrčko opozicije, neće uspeti da zaustavi ovaj projekat i oduzme pravo penzionerima da dobijaju popuste. Hiljade penzionera koji od jutros čekaju u redovima za senior karticu dali su danas najbolji odgovor na ovaj bedan Šabićev pokušaj“ istakao je gradski menadžer.

Šabić je danas ponovio da je pokrenuo postupak nadzora jer je, uvidom u Centralni registar, kaže, utvrđeno da Gradska uprava grada Beograda, iako po Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti dužna, nije prijavila zbirku koja sadrži podatke o korisnicima „Senior kartice“ i nije prethodno obavestila Poverenika o nameri da takvu zbirku uspostavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana