Vesić:O Vučićevom predlogu za spomenik Vilsonu 27.septembra Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 22. 09. 2019. 12:14:32

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je grad Beograd primio predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se u Beogradu podigne spomenik u čast 28. predsednika SAD Vudro Vilsona i da će se o odbornici o njemu izjašnjavati na sednici 27. septembra.

”Predsednik Republike Aleksandar Vučić predložio je da spomenik u čast američkog predsednika Vudro Vilsona bude podignut u novoizgrađenom bulevaru koji nosi ime po ovom američkom predsedniku, a koji spaja Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića.

Odluka o podizanju spomenika i obrazovanju Odbora za podizanje spomenika biće predložena odbornicima Skupštine grada Beograda na sednici koja se održava 27. septembra. Podizanje spomenika finansiraće Skupština grada Beograda”, rekao je Vesić.

On je pojasnio da će Odbor prvo raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika, a da će potom, kada bude izabrano najbolje rešenje spomenik biti izliven i postavljen.

”Sledeće godine u ovo vreme Beograd će sigurno imati Vilsonov spomenik koji je to zaslužio”, naveo je Vesić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo je inicijativu da 28. predsedniku SAD Tomasu Vudro Vilsonu bude podignut spomenik u istoimenom beogradskom bulevaru, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za srpski narod.

Predsednik je inicijativu, u koju je Tanjug imao uvid, uputio Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupstine grada Beograda, ističući da bi njeno usvajanje bilo i simbol želje očuvanja i unapređenja odnosa između Republike Srbije i Sjedinjenih Država.

One Response to “Vesić:O Vučićevom predlogu za spomenik Vilsonu 27.septembra”

  1. Дарко каже:

    Поштовани,
    Предлажем да град Београд иницира отварање музеја српско-америчког пријатељства. Када је реч о поставкама, на једном месту треба да буду презентовани сви Американци србсског порекла који су учествовали у изградњи америчког друштва. Тесла, Пупин, Аполо 13, бројни комаданити и војници који су учествовали 2 св. рату на страни САД. Затим историски догађаји, савезништва, спасавање америчкких пилота.. Па познате личности… Наравно, требало би поменути и 1999…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 29°C
Min: 14°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana