Vesić:Nigde u Evropi se ne gradi kao u Srbiji tanjug

Objavljeno: 27.06.2022. 13:25 Izmenjeno: 27.06.2022. 13:25

Od 2001-2021. godine 17,4 milijardi evra investicija je došlo iz EU, od toga tri milijarde bespovratne pomoći. “Srpska budućnost je evropska jer je i naša prošlost evropska”, poručio je Vesić, saopšteno je iz SNS.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, rekao je da se Srbija razvija i u ovim teškim vremenima i da se nigde ne gradi u Evropi kao u našoj zemlji.

“Radimo 574 kilometara auto puteva i brzih puteva, radi se obilaznica oko Beograda, pre neki dan je pušten tunel Straževica, dakle u ovom momentu se gradi deset najmodernijih saobraćajnica“, rekao je Veić za TV Hepi.

On je dodao i koliko je važno da se novac ulaže u infrastrukturu, jer nijedan strani investitor neće ulagati negde gde nije razvijena infrastruktura.

“U 2021. godini imali smo skoro 3,9 milijardi evra investicija, dok smo u 2012. godini imali oko milijardu evra investicija. I to je velika razlika”, istakao je Vesić.

Osvrnuvši se na govor predsednika Vučića, Vesić je rekao: “Naši građani razumeju da je osnovna poruka predsednika da je politička i ekonomska situacija sve komplikovanija u Evropi, a samim tim i u Srbiji. Za takvu politiku nama su potrebni odgovorni i posvećeni ljudi”.

I dodao da ne vidi takve ljude u opoziciji.

“Imate jedan neodgovoran deo opozicije koji se podsmeva svemu. Jer oni misle da ako se nešto gore desi u Srbiji da je to bolje po njih.

Mnogi su se smejali što se predsednik bavi zalihama pasulja.

Ali time pokazuju koliko ne shvataju šta je važno. Zadatak predsednika jeste da zna da li imamo dovoljno hrane ili ne.

Vučić se nije, kao neki, otuđio od naroda”, rekao je Vesić.

I istakao da Vučić i Srpska napredna stranka, obezbeđuju kontinuitet, stabilnost i sigurnost.

“A to se dokazuje time što će penzije do januara porasti 19.1 odsto, da će minimalna zarada porasti za 14 odsto, plate u javnom sektoru imaće dvocifren rast, u prvom kvaratlu imali smo 4,4 odsto rast bruto domaćeg proizvoda, taj rast će prema prvim procenama taj rast biti 3,7 odsto. To znači da je Srbija zemlja koja se razvija uprkos krizi”, govorio je Vesić.

“Vučić se bavi detaljima, posvećeno i energično, i ne staje dok ne ispuni zacrtane ciljeve, i tu je u mnogome sličan Zoranu Ðinđiću”, kazao je Vesić.

Vesić je rekao i to da cela Evropa prati šta se dešava u Srbiji, a to se moglo i videti po tretmanu koji je predsednik Vučić dobio u Briselu.

“Vučić je pokazao da Srbija, Severna Makedonija i Albanija mogu da nastupe zajedno. Prvi put smo pred evropskim zvaničnicima nastupili kao jedan glas. Zato je Vučić dobio veliko poštovanje evropskih lidera u Briselu”, zaključio je Vesić.

On je naglasio da je Srbija deo Evrope, i da je naslonjena na nju, jer preko preko 60 odsto naših spoljno-trgovinskih razmena je u EU.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana