Vesić:Izlivanje kanalizacije uzrok neprijatnih mirisa Tanjug

Objavljeno: 20.07.2020. 08:13 Izmenjeno: 20.07.2020. 14:14

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da se neprijatni mirisi u Beogradu osećaju zbog izlivanja kanalizacija u Savu i Dunav, ali i stajskog đubriva na njivama oko Beograda.

On je gostujući na televiziji Hepi rekao da u Beogradu postoji 100 direktnih izliva kanalizacije iz kojih se na godišnjem nivou u reke izlije 60.000 olimpijskih bazena fekalija. „Ne postoji grad koji na taj način uništava svoje reke. Kada padne vodostaj reka, oseća se miris tih fekalija. Kada sam 2014. godine došao u grad nisam video nijedan projekat o izgradnji fabrika za preradu vode a toliko se o tome pričalo“, rekao je Vesić.

On je najavio da će uskoro u velikom selu početi izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u koju će biti uloženo u prvoj fazi 285, a u drugoj 400 do 500 miliona evra i koja će pokriti 80 izliva kanalizacija, odnosno 80 odsto.

Prema njegovm rečima, da bi se problem u potpunosti rešio, potrebno je da postoji pet fabrika za preradu otpadnih voda, a osim u Velikom selu, u planu je izgradnja fabrika u Batajnici, Ostružnici, Obrenovcu i Grockoj.

„Skoro milijardu evra će koštati grad Beograd sve ovo. Hvala bogu što imamo predsednika koji hoće da reši problem otpadnih voda i dve trećine kanalizacija izlivamo u reke. To je zločin prema prirodi“, zaključio je Vesić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana