Vesić: Zaštitne maske i rukavice za porodice osoba sa autizmom Beoinfo

Objavljeno: 15.04.2020. 14:13 Izmenjeno: 15.04.2020. 14:13

Grad Beograd poklonio je Beogradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom pet hiljada zaštitnih maski i isto toliko rukavica, koje će biti podeljene članovima tog udruženja, odnosno porodicama osoba sa autizmom, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Distribucija maski i rukavica počela je danas, a trebalo bi da bude završena u narednih dvadesetak dana.

– Posle preporuke zdravstvenog tima i odluke Vlade Srbije da deca sa autizmom mogu da prošetaju tokom dana Grad Beograd je, zajedno sa Beogradskim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom, organizovao da se porodicama koje su članovi tog udruženja besplatno podele maske i rukavice kako bi bili zaštićeni tokom šetnje – naveo je Goran Vesić.

On je dodao da su članovi tog udruženja oko sto porodica i da veruje da će sve one u narednih dvadesetak dana dobiti maske i rukavice, kako bi i roditelji i njihova deca koju izvode u šetnju bili zaštićeni.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je Grad Beograd, pored pomoći u vidu dostavljanja besplatnih zaštitnih maski i rukavica, obezbedio i pakete sa osnovnim životnim namirnicama za osobe sa invaliditetom i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju.

– Paketi se spremaju i biće dostavljeni svim članovima tog udruženja koji su se prijavili. Ovom prilikom još jednom pozivam sve koji žele da dobiju paket Grada Beograda da se prijave ili Centru za socijalni rad ili preko Udruženja osoba sa invaliditetom – rekla je Stanisavljević.

Predsednik UO Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom Mirko Gojić zahvalio je Gradu Beogradu, a posebno sekretarki Stanisavljević sa kojom su, kako je dodao, svakodnevno u komunikaciji i koje je prva prepoznala njihove probleme.

Kako je ocenio, ova pomoć mnogo znači porodicama osoba sa autizmom zato što one nisu u mogućnosti da stoje u redovima ispred apoteka kako bi nabavili neophodnu zaštitnu opremu u situaciji kada se naša zemlja bori sa korona virusom. Takođe, dodao je on, humanitarni paketi dobro će doći članovima udruženja jer među njima ima dosta porodica koje su jako lošeg socijalnog statusa, navodi agencija Tanjug.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana